07.05.2018 15:58

Fra straffemerket, skyter man ballen i mål!

Hei alle mine følgere på vinnerbongen. Jeg har noen tanker omkring mandagslunsjene vi har på Bjerke. Svært gledelig at det omsettes for så mye penger fra franskmennene. Men er produktet og hestene vi serverer dem gode nok på lang sikt? Jeg deler mine tanker i denne bloggen.

God mandag til alle mine følgere her på vinnerbongen. I dag har jeg vært hjemme og trent hest. Har samtidig obersvert en fransk/norsk omgang med fantastisk omsetning. Om man skal være ærlig, så var vel ikke kvaliteten på hestene som ble presentert all verden. Omsetningen ble på over 5 millioner kroner. Man så også en vinner og plass omsetning som var voldsom i hvert løp. I de fem løpene ble det vinnersomsetning på ca. 2,5 millioner kr, mens plassomsetningen havnet på ca. 1,9 millioner kroner, enorme tall.

Som sagt, kvaliteten på hestene var ikke av det tøffeste slaget (uten og fornedrige dem som stilte til start). To av løpene ved lunsjomgangen i dag hadde 20000 kr i første premie, mens de tre øvrige hadde 16000 kr i førstepremie. Samtidig må elitehestene i mange tilfeller kjempe om de samme premiene på en vanlig kveldskjøring. Noen ganger også lavere. Da er det noe som blir riv ruskende galt i min verden. Jeg mener omganger av den typen som gikk i dag, burde være en omgang som har minst like bra sportslig kvalitet som en onsdags kjøring på Bjerke.  Første løp på Bjerke i dag var i tillegg et løp hvor man hadde låst løpet på 500 poeng, og det var skrevet ut med sportrapp. Første premien var på 20000 kr. Flere bedre hester i grunnlaget var med andre ord ekskludert fra å starte i løpet, som betalte ut en bra førstepremie. Nå har vi sjansen til å vise frem skikkelige hester ovenfor franskmennene, da synes jeg det blir galt at vi skal låse løpene med å sende ut B-produkter i klassene sine. Man må også tilby en god premie, slik at feltene blir fulle. Det er jo dette franskmennene vil ha. Jeg er positiv til høy omsetning, men det må ikke bli en slik omgang der man premierer B-hestene. En stor del av omsetningsøkningen bør tillegges de bedre hestene i klassene sine. Det er disse vi bør vise frem på slike dager. Kunsten blir å skrive ut løp med mange vinnerkandidater. Finalene på Bjerke til helgen viser at dette er fullt mulig. Har sett litt på startlistene. Og det ser ut til å være mange hester som kan vinne hvert løp. Alle løpene bør også være mulig å fylle på disse mandagsomgangene. Det nytter ikke om man stenger noen av løpene på poeng iallfall. Det var kun ett av de fem løpene som var fyllt opp etter starterklæring til dagens lunsjomgang (10,10,11,11 og 12 hester starterklært). Mandag den 14.Mai kjører man 2 poengjakter i en Fransk lunsj omgang på Bjerke igjen. Er dette riktig?

Ballen ligger på straffemerket. Da synes jeg vi må skyte den i mål (en Brann eller Chelsea spiller gjør iallfall det). Det gjelder å tilby god sport og spill synes jeg. Tenk om vi kunne beholde og kanskje viderutvikle fransk spill med felles "pool" i fremtiden.

Helgen for øvrig ble bra for min del. Royal Baby gikk et sterkt løp. Brukte seg litt i en omstart hvor det så ut som vi skulle få tet. Samtidig så fikk jeg en liten trykk fra Per Oleg Midtfjeld og Darco i løpet, Midtfjeld ville lage luke for å komme ned i rygg. Så den andre 500 meteren gikk kanskje litt raskere enn jeg hadde håpet på. Alt i alt travet Royal Baby et kanonløp på 16,2 over 3100 meter. Vinneren, Noir Noir var bedre enn oss for dagen. Royal Baby kommer til å vise tenner utover sesongen, har hatt en enorm utvikling i det senere. Uken forøvrig endte i tre førsteplasser som kusk. Impression, Vik Jet og Elvin var vinnerhestene. 

Elite hesten og kåringshingsten, Ingbest var bra fra start, men vi havnet utvendig leder.  Hesten er 6 år, og går 20,7 fra dødens. Jeg er ikke så sikker på det er så mange andre som gjør det i denne klassen. Både Odd Herakles, Lannem Silje og Ingbest, viste at de er klare for Solvalla. Der er vi klare til å gi de svenske og finske hestene kamp. Sporene vil nok avgjøre mye, men Odd Herakles virker til å være i en egen klasse om dagen. Er også såpass rask ut, at han er ikke lett å ta på startsiden. Så ut som han var ukjørt på Lørdag også. Ingbest har 2200 poeng, og bør iallfall være en av dem som stiller på startstreken på Solvalla.

Når det gjelder stallhestene, så ser Ghazi B.R. lysende ut om dagen. Vi tenkte litt på en start på Jarlsberg på Fredag den 4. Mai, men stod over. Han går jobbene sine sammen med Photo Lavec om dagen, og virker morsk. Vi tar han derfor rett ut på Jarlsberg den 19. Mai. Kan ikke annet enn å si jeg gleder meg til dette.

Valle Ask kommer ut på Bjerke til onsdag. Fikk jo spor 10, det vil si vi står bak. Han får dermed et løp i rygg. Det passer fint det. Han fikk jo et ganske tøft løp i årsdebuten, gjorde et strålende løp der. Vi tenker jo på hva som skal skje senere i sesongen. Så denne gangen ligger vi i rygg og kjører tilslutt. Setter på Yankee vogn denne gangen. Og er så rask i beina, samt fin om dagen. At han kommer nok fort tilslutt i løpet til onsdag.

Valle Ask skal få et ryggløp til Onsdag på Bjerke (Foto:Hesteguiden.com)

 

Av øvrige hester som kommer 3. årige Eldoda ut til Torsdag på Klosterskogen. Gleder meg stort til løp med henne. Første gang ut og møter noen som har gått 31-32 tider før, så det er tøffe tak. Det er 5 hester på strek. Vi har spor 4. Det vil si det er to hester på motsatt volte. Så vi får god plass i volten. Om jeg skal være ærlig, så tror jeg det er snakk om en vinner om hun går feilfritt.

"Det er første gang ut for Eldoda, men tror uansett hun vinner feilfritt"  (Foto:Hesteguiden.com)

 

Stallen for øvrig er i rute. 2 åringene trener på og blir sterke.  Kan ikke annet enn å bli imponert når man ser Custom Colt går 19 i mønstringsløp. Mine hester satser vi et litt annet opplegg på, så de går rundt 1,40 for tiden. Vi satser kriteriet og derby, og ikke «Svampen», og de andre store 2 års løpene i Sverige.  Har nettopp vært ute og kjørt med 2 åringen Run To You. Dette er lillebroren til Born In The U.S.A. Eller han har samme mamma, og Sj`s Caviar som pappa. Ikke noe dårlig avlshingst det. Run To You ser svært fin ut, litt bakredd. Så om man hoster, stikker hesten til, herlig type.

2 åringen Run to You trener fint og stikker til bare man hoster (Foto: Toril Clemensen)

 

Sola er på plass, og varmen er her. Solberg er med andre ord i sitt rette element om dagen. Ha en fortsatt god uke!

Tom Erik