31.10.2018 11:57

Tom Erik Solberg, dagen etter ulykken

Tom Erik Solberg fikk seg en skikkelig luftetur under lunsjløpene på Drammen i går. "Rygg og håndledd er det jeg har slitt mest med tidligere. Heldigvis har det gått bra med disse kroppsdelene. I går fikk jeg en smell i høyre arm, høyre skulder og en smell i hodet. Jeg hadde hodepine i går, men føler meg bra i dag. Jeg hovnet også opp litt i ankelen i går når jeg kom hjem. Kunne faktisk ikke gå en periode. Men jeg fikk på meg en ispose i natt og lå men det i flere timer. Nå føler jeg meg klar", sier Tom Erik. Han vurderer også sjansene i kveld og forteller litt om hvordan det står til på stallen.

Vi ringer Tom Erik på onsdags morgen. Og er spent på hvordan det står til med Vinnerbongen kusken. Er han klar til løp i kveld?

Hvordan er formen Tom Erik?

Formen er vel midt på treet. Jeg har innledet dagen rolig. Og kommer til å være klar til Bjerke løpene i kveld. Rygg og håndledd er det jeg har slitt mest med tidligere. Heldigvis har det gått bra med disse kroppsdelene. I går fikk jeg en smell i høyre arm, høyre skulder og en smell i hodet. Jeg hadde hodepine i går, men føler meg bra i dag. Jeg hovnet også opp litt i ankelen i går når jeg kom hjem. Kunne faktisk ikke gå en periode. Men jeg fikk på meg en ispose i natt og lå men det i flere timer. Nå føler jeg meg klar.

Hvordan opplevde du ulykken i går?

Det var klønete fra min side. Jeg kjørte hesten Super Crik i et løp på Drammen. Jeg har notert meg at enkelte mener det ikke er var plass til å gå ned. Men jeg begynte å gå inn før jeg hadde dradd hesten min langt nok tilbake. Det litt rare var at han kom seg inn med venstre frembein. Men traff deretter hjulet til hesten foran med det høyre frembeinet. Men ble litt overrasket når beinet gikk gjennom gaffelen. Jeg har sett løpet om igjen på dommervideoen. Slik jeg ser det her, så var det plass til hesten min. Men jeg hadde ikke dratt den langt nok tilbake. Jeg var halvveis inne med hesten min, uten at jeg hadde vært borte i noen bak meg. Det hender hestene sparker borti et hjul. Får en galopp og kanskje punkterer et sulkyhjul. Vi ser det kan gå verre enn som så også. Nå skal ikke jeg snakke for andre enn meg selv. Men generelt skulle vi nok kjørt på større marginer. Heldigvis gikk det bra med både meg og øvrige involverte. 

Du er med andre ord klar igjen til kvelden. Du innleder med 1. Orlando G.M i V76 avd. 1? Hvordan ser du på sjansen her?

Jo, den gikk på knærne sine sist, derav galoppen. Nå blir de knebelegg på. Hesten er i utvikling. Kan absolutt kjempe om seieren.

Og 1. Frascati B.R i avdeling 2. Hesten møter Annie`s Boy som står i spor 2. Hva gjør du på startsiden her?

Møter Annie`s Boy som har vært strålende, de andre er hesten fullt på høyde med. Normalt er Frascati B.R med langt fremme fra dette sporet.  Startside og om det blir ryggløp vet jeg ikke. Det må jeg snakke med trener Alexander Heisholt opp mot løpet.

Sol Faksa er hesten i V76 avdeling 3. Kjenner du noe til formen?

Nei, jeg har sett at formen er ganske bra på hoppa. Utover dette er det lenge siden jeg har vært borte i hoppa.

Så var det stallhesten Gaga B.R som har pause siden hoppederby? Er det gjort noe spesielt med hesten siden siste løp?

Hun har trent veldig fint. Kom tilbake på stallen min like etter hoppederby. Er behandlet i frem knærne. Jeg er spent. Tror hun skal være med å kjempe om seieren i kveld.

Make Me skal du kjøre i V76-6. Hva vet du om hesten?

Lenge siden jeg har kjørt denne hesten. Har ikke vært borte i den siden i fjor. Det er en hest som jeg tror kan være med langt fremme i feltet. Står fint til.

Nelson Sandra kommer ut i V5 finalen, har du noen rapporter på hoppa?

Den er behandlet etter siste starten. Gikk et bra løp da, men fungerte ikke helt travmessig. Jeg ser på dette som en halvsjanse.

Beste vinnersjansen i kveld?

Det er flere muligheter. Jeg kan vinne med flere. Men det er ingen av dem som skiller seg veldig ut som den beste vinnersjansen.

Eldoda vant Oaks for halvannen uke siden, Tangen Frikk tok en stallseier i Nils A Skjold løpet denne helgen. Det har flyter bra?

Ja, det har gått veldig bra i år. Det har også klaffet i flere av de større løpene. Jeg klarte ikke noe i Derby eller Kriteriet i år. Men fikk med oss Oaks, Jarlsberg Grand Prix, Lars Laumb og flere pokalløp. Jeg synes det har gått veldig bra.

 

 Tangen Frikk hedret Nils A Skjold i Bergen i helgen (Foto:Torill Clemmensen)

 

Og på stallen, det ryktes om ei svært fin 2 års hoppe etter Ready Cash på stallen?

Ja, det er ei fin hoppe, Fast Cash heter hoppa. Hun er etter Beverly B.R (Donato Hanover hoppe). Hun er etter gullhoppa Fiery Chip. Fiery Chip er jo mor til Angelina B.R, Beverly B.R, El Diablo B.R, Ghazi B.R og superhoppa Hillary B.R.

 

  2. Årige Fast Cash er en nydelig hest i banen (Foto:Privat)

 

Vi var også tilstede og så mønstringsløp på Klosterskogen på Torsdag. N.Y Envole Moi og Gabriel Barsk luftet seg. Det så fint ut fra siden? Hva synes du om hestene?

Jo, det gikk 21 siste 1000 meter. Og gjorde det på en fin måte. Jeg var fornøyd med hestene.

 

 Gabriel Barsk utvendig sammen med Tom Erik, mens N.Y Envole Moi er sammen med Lars Anvar Kolle innvendig. Her mot målgang i mønstringsløp Klosterskogen forrige uke (Foto:Geir/Vinnerbongen)

 

Har du planer om flere mønstringsløp, prøveløp eller andre løp med 2. åringene?

Jeg har to hester som skal ut i mønstringsløp. Det er kanskje de to beste. Nevnte Fast Cash og auksjonskjøpet Te Amo Corazon (Trixton og Chocolatique).

Run To You er en annen hest du har trukket frem, hva er status her?

Han gikk fint i mønstringsløp. Fikk en liten behandling etterpå og går i vintertrening nå. Dette er også en hest jeg er spent på.