07.02.2020 15:02

Forhåpninger om å vinne direkte!

Tom Erik Solberg er svært aktuell i forkant av V75 på Forus Travbane denne lørdagen. Det er superpott med hele 13 millioner til alenevinner, og omgangen er særdeles spennende. Solberg setter seg opp bak kaldblodskongen Odd Herakles som årsdebuterer, der møter han blant annet kaldblodsdronningen Ulsrud Tea. Det er borget for mestermøte! Hva tror Solberg om sjansene? Odd Herakles trenes av Lars O. Romtveit. Dette har vært et samarbeid som har høstet store triumfer. Hvordan fungerer samarbeidet? Hvilken seier husker han best sammen med Romtveit? Hvor import er Solberg av Romtveit? Les mer her:

Vinnerbongens Geir Omholt ringer Solberg uten å få svar. Det går ett stykke tid før Solberg ringer opp igjen. Solberg forteller han har vært ute og kjørt hester for trenerkollega Alexander Heisholt. Heisholt har nylig flyttet inn på Furuheim treningsenter like ved Klosterskogen travbane. Vi går i gang med å forhøre oss om hva om tror om helgens V75 sjanser:

Du skal i banen igjen med Odd Herakles. Hvor mye gleder du deg til dette?

Jeg gleder meg naturlig nok veldig mye til dette. Jeg har kjørt et par hurtigarbeid med han i den senere tid. Odd Herakles har kjentes veldig fin ut. Og man har naturlig nok gledet seg til at han skal komme ut i løp igjen. Det er tøft å møte så gode hester som han gjør etter lang pause, men jeg har naturlig nok forhåpninger med å vinne direkte med en slik hest. Han har fått et bra spor, og er rask fra start.

Apropos startsiden. Hva gjør Solberg her?

Nja, sier Tom Erik Solberg og ler. Jeg liker ikke å uttale meg for mye om slike ting på forhånd. Men det ligger vel kanskje litt i kortene at vi kommer til å få en god start her.

Hva med øvrige oppsitt denne lørdagen?

Fantomet V75-1: Jeg likte hesten veldig godt sist. Det er nok det beste jeg har kjent av hesten så lenge jeg har kjørt han. Men man skal være klar over at hesten ikke håndterte reisen til Bergen sist. Nå mener trener han lærte mye av den turen, og han er nok bedre rustet til Forus tur denne helgen. Samtidig møter han flere gode hester, deriblant Voje Piril. Han har nok større toppfart per i dag enn Fantomet. Men vi skal prøve å gi han en kamp. Om Fantomet er bra for dagen, kan han løse bra på voltestart. Det viktigste er uansett at han går feilfritt første halve runden. Hesten tåler nemlig å gå en bit.

 

 Lars O. Romtveit sammen med V75 aktuelle Fantomet høsten 2019 (Foto:Josefine Eilertsen)

 

Jailhouse Banker V75-2: Jeg har bare sett hesten, aldri kjørt han. Men hesten har sett bra ut, spor to er jo heller ikke noen ulempe. Jeg er spent og gleder meg til å kjøre han.

Ard V75-7: Var vel ikke helt på topp sist. Han har hatt besøk av Are Thoresen (alternativ behandler) i etterkant. Thoresen fant litt ting å justere på. Men ja, jeg er litt betenkt etter det hesten viste sist.

Du kjører hele tre hester for Lars O. Romtveit. Hva kan du fortelle om samarbeidet med Romtveit?

Vi har et veldig godt samarbeid. Jeg begynte vel å kjøre for han med Bork Odin i forbindelse med Derby i 2009. Så samarbeidet har vært i mange år. Jeg kan vel si at vi begge var mer stresset i hodet før, enn hva som er tilfelle i dag. Vi var nok litt "varme" begge to. Men nå er vi også blitt mer eldre og rutinerte, det gjør nok at samarbeidet er enda bedre i dag.

Hvor import er du Romtveit?

Jeg kan ikke si annet enn at jeg er mektig imponert. Han begynner jo å dra på årene, men drar dem den ene gode hesten etter den andre. Det er få karer igjen av det kaliberet. Det er vel han, Tor Martin Moe og ett par andre som kan nevnes.

Hvor mange klassiske triumfer har du og Romtveit tatt sammen?

Oi, det vet jeg sannelig ikke. Men vet har iallfall tatt to derby seiere sammen her til lands, samt en gang i Sverige. Vi har også vunnet kriteriet sammen en gang, samt at vi har vunnet en «haug» med pokaler sammen.

Hvilken husker du best av disse?

Det er nok Derby seieren med Bork Odin. Hesten var ikke helt i orden i kvalifisering, der han ble nummer to. Alt ble riktig i finalen, og hesten var også på topp den dagen da det gjaldt som mest.

Du jobber for tiden som manager for Nils Munkehaugen, hvordan er dette?

Det fungerer bra ut. Unghestene ser fine ut, og kommer nok ut i mars måned. De innleder nok i Danmark før vi starter i Norge. Te Amo Corazon er også i gang i mars måned. Ghazi B.R kommer også hjem fra Bazire. Han skal til Bo Westergaard for vår/sommersesong. Om alt ser bra ut og han har en fin sesong, drar nok Ghazi B.R til Frankrike igjen til vinteren.

 

 Ghazi B.R kommer tilbake til Skandiniva og kommer til å bli trent av Bo Westergaard (Foto:Eirik Stenhaug/NR)

 

Det er vel en del spennende 3 åringer, har du kjent noe ekstra i noen av dem?

Jerry B.R kjennes ut som kan være nok ekstra. Han kvalet enkelt på 19 i desember måned.  Det er en hest vi venter oss en del av. Det samme gjelder M.H. Daddy`s Cash. Han er etter Seaborn Simona og Ready Cash. Det er ingen stor hest, men det virker til å være tæl og vilje i den. Det er først og fremst disse jeg venter meg en del av.

Hva er målene til Tom Erik Solberg i 2020?

Det er selvfølgelig å vinne mest mulig løp å kjøre inn mest mulig penger. Men jeg har en drøm og et mål om å vinne elitkampen på Solvalla sammen med Odd Herakles. Den harde satsingen sammen med Nils Munkhaugen og øvrige kunder, håper jeg naturlig nok fører oss til en klassisk triumf.

I travsporten er vi inne i en tøff periode. Hva kan vi gjøre for å løfte travsporten fremover?

Vi må ut til flere folk, og få flere til å bli mer interessert i sporten og hesten. Jeg tror eneste måten å få dette til på, er å få tilbake trav på landsdekkende tv.

Hvem er lørdagens sikreste vinner?

Jeg vil gjerne si Odd Herakles, men det er tøft å melde dette etter så lang pause. Jeg har god tro på hesten. Men å si at det er lørdagens sikreste vinner, synes jeg er litt tøft.