15.04.2018 15:21

Får vi se en Diamant på Umåker?

Til helgen er det Umåker som byr på svensk V75. Diamanten skapte overskrifter da han ble flyttet fra Robert Bergh til Stig H. Johansson i fjor. Har "Sir Henry" rigget Diamanten til i løpet av vinteren? Og har han en ny topphest for europaeliten? Svenskene og resten av trav norden er naturlig nok spente på årsdebuten.

Det er liten tvil om at dette blir hovedattraksjonen til Lørdag på Umåker. Diamanten møter i tillegg norske Looking Superb. Trønderhesten eies av hardtsatsende Kolbjørn O. Selmer. Hingsten etter Orlando Vici er trent og kjørt av Jomar Blekkan. På toppen av det hele stiller Muscle Hustle på startstreken. Denne hesten er trent og kjørt av Robert Bergh. Muscle Mass sønnen hadde en kanonsesong i Sverige i fjor med over 1,8 SEK innkjørt.  Makethemark er også på startstreken. Det varsles ambisjoner fra trener Petri Salmela. Maharajah sønnen har vist fin klasse. Og pliktvant i sin årsdebut nå i helgen. 

Diamanten er som sagt en hest som rører. Ta derfor en titt på denne flotte reportasjen laget av Tony Ryttar. Mr. Ryttar var nemlig oppasser på hans mor Iata Kæll. Og var på hjembesøk hos henne når Diamanten la inne i magen hennes. En rørt Tony Ryttar får møte henne igjen. Reportasjen viser hvor mye hesten rører folk som elsker hest. Adrian Chip er Diamantens sin far. Iata Kæll var selv en topphest. Som tjente nærmere 3 millioner SEK.