20.04.2018 15:50

Fleetfoot Hanover med ny sønn etter Muscle Hill

Alf Torfinn Skeie er en mann som satser på travet. I dag fikk Sørlendingen en hyggelig beskjed. Superhoppa og 09.9 traveren Fleetfoot Hanover fikk et hingsteføll. Pappa er Muscle Hill. Vi tok en telefon til Skeie for å høre litt om den nyfødte og livet ellers.

Først av alt Alf Torfinn, gratulerer. Hvordan føles det å få en slik beskjed?

Det er rett og slett helt ubeskrivelig. Andre hingst på rad etter Muscle Hill. Nok en svart hingst. Den førstefødte heter Ready Tonight,han er åring nå.

Her ser dere den nyfødte etter Muscle Hill og Fleetfoot Hanover (Foto: Privat)

Hva skjer med åringen Ready Tonight?

Han er påmeldt på Wenngarn auksjonen i midten av August. Håper naturlig nok på en bra pris og at han får en god trener. Fleetfoot  Hanover står på Stutteri Håleryd. Og begge avkommene er også født der.

Vi ser Ready Tonight er svenskregistert, blir den nyfødte også dette?

Ja det gjør han. Grunnen er at Fleetfoot Hanover har skaffet seg et ganske sterkt navn i Sverige. Markedet er større der. Premiene bedre. Og da kan fort salgsprisen også bli høyere enn her til lands. Men de andre hoppene jeg har vil få norske avkom. 

Så du har flere avlshopper?

Ja jeg har Sheismydream S.S. Hun er selv etter Cantab Hall. Fikk hoppeføll i år etter Readly Express. Denne tror jeg at jeg beholder selv. Har også Earlina. Hun venter føll etter Dacke Håleryd. Hatt det såpass mye moro med Dacke Håleryd. Og tror også han kan lage gode avkom. Så måtte ha et avkom etter han.

Hvem blir neste partner for Fleetfoot Hanover?

I år blir det Villiam. Vi gir oss ikke med Muscle Hill blodet. Men i år ville jeg prøve en sønn av han. Ville finne en som var Garland Lobell fri. Fleetfoot Hanover er selv etter Andover Hall. Og har Sj`s Photo som morfar. Så da falt valget på Villiam. En hest jeg også liker i banen. Håper timingen blir like god med han. Som det ble med føll etter Readly Express og Sheismydream S.S i år. Fikk dette føllet omtrent på samme tid som Readly Express vant Prix d`Amerique.

Her ser dere stammen på den nyfødte hingsten, ingen hyllevare (Foto: SophiaPedigrees.com)

Har du funnet navn til årets føll?

Nei, jeg var nemlig sikker på det kom ei hoppe i år. Og har ikke fundert over navn enda. Men navn skal vi finne.

Hvordan er formen til V75 aktuelle Nu Love S.S?

Jeg tok han hjem igjen for ca 14 dager siden fra Arild Berås. Har kjørt litt i sandløypa jeg har hjemme. Men skulle nok hatt mer tid. Han viste i fjor at sandløype treningen gjorde fint utslag. Men det kan nok være litt tidlig for han enda. Sporet er heller ikke det beste. Men klaffer det litt, så kan vi muligvis hente oss en trippel plass.

Travlivet eller, hvordan ser det ut for Alf Torfinn Skeie?

I år har det vært litt stille ift tidligere år. Men oppdretter biten fenger jo. Jeg har to løpshester for tiden. 4 åringene Eikjærva og Nu Love S.S. Eikjærva har funnet stilen i år. Og var god på Momarken sist. Nu Love S.S viste jo i fjor at han har stoff i seg. Så dette kan bli et bra år. Eier hestene sammen med Jonny Kongevold. Han er en god kamerat av meg. Jeg og Kongevold har det mye artig sammen. For de som kjenner han. Så vet de jo at han er en livlig kar.

For noen år siden klarte du jo en bragd med å vinne løp på Vincennes. Vi har hørt en artig historie med sulkyen du kjørte med der. Kan du ikke fortelle denne igjen?

He he. Jeg fikk ikke varme hesten jeg skulle kjøre der nede. Så jeg fulgte han fra siden. Han varmet i en flott Custom Wincen vogn i hundretusen kroners klassen. Stallgutten antok jeg skulle kjøre i denne vogna. Men når løpet nærmet seg, var plutselig vogna borte. Treneren ville nemlig ikke sende ei så flott vogn ut i et amatørløp. Stallgutten måtte da må lete etter ei ny vogn. Tiden gikk og løpet nærmet seg. Like før start kom han flyvende med en gammel Custom Multiflex. Vi rakk heldigvis løpet. Gummien på hjulene var morken. Og sulkyen sang vel på siste verset. Men vi vant for det om. En stor minnerik dag ble det tilslutt. 

 Alf Torfinn Skeie står her med det Norske flagget på Vincennes (Foto: Privat)