11.05.2018 12:52

Ukens oppasser, Anette Midtlyng

Anette Midtlyng er ukens oppasser her på Vinnerbongen. Hun er svært delaktig i stall Kim Pedersen. Den relativt lille stallen sender ut tre hester i finalene på Bjerke på lørdag. Mens på søndag skal Red Team Rex starte i København. Dette er sterk levereanse fra stallen til Kim Pedersen. Vi har tatt en prat med Midtlyng før den store helgen.

 

Vinnerbongen fortsetter arbeidet med å vise frem mange av dem som gjør mye av jobben med hestene. Denne helgen har vi hatt intervju med Anette Midtlyng. Ei jente som har vært med i sporten i mange år. Og som "brenner" for hesten. Hun holder til på Flyging gård, like ved Kongsvinger. Hun og hennes samboer, Fredrik Holth har satset hardt på travsporten. Og vært med og tilrettelagt slik at travtrener Kim Pedersen kan sende ut vinnere fra gården. Prosjektet er spennende. Og denne helga ser vi beviset på at satsingen bærer frukter. 3 hester i finalene på Bjerke, og en hest klar for Charlottenlund på søndag er sterkt. Les hva Anette forteller om livet hennes sammen med hestene.

 

Hvordan kom du inn i travet, Anette?

Jeg begynte på stallen til Atle Hamre for en 18-19 år siden. Var der noen år, før ferden gikk videre til Sverige. Gikk på skole der for å bli equiteterapeut. Dette har også vært en del av min yrkesvei i mange år. Drev også flere år sammen med veterinær Petter Myhre ved Jarlsbergklinikken der jeg behandlet hester. Jeg driver ikke aktivt med behandling av hester lenger, men går naturlig nok over over mine egne hester. Mer enn det strekker ikke tiden til.

Hva er din rolle i stallen til Kim Pedersen?

Jeg og min samboer Fredrik Holth, eier gården. Kim Pedersen ansatt hos oss. Men har også egne hester i trening. Vi styrer økonomi og drift, mens Kim har ansvaret for treningen av hestene. Men jeg er også aktivt med og trener en del av hestene.

Du sier du har jobbet aktivt med hest i nærmere 20 år. Føler du det er noen forskjeller med å trene hest i dag, kontra for 20 år siden?

Fra den tiden jeg var hos Atle Hamre gikk det i intervaller 2 dager per uke. Det er jo mye av det samme det går i også i dag. Forskjellen her vi trener nå, er sandbanen. Dette er en bane vi bruker mye. Føler det er en stor fordel å trene på sand, i stedet for hardt underlag. Men basen er det samme, de trener hardt 2 dager i uka, og passer på at hestene har det bra.

Trener dere kun i sand?

Nei, ikke kun dette. Vi har ett 700 meter rettstrekke med sand der vi kjører. Men har også andre alternativer. Vi har ett 300 meter ride/galopp strekk med sand. I tillegg har vi en rundløype med vanlig underlag. Her ligger det også et rettstrekke som hestene får strekke seg litt på seg, sier Anette lurt.

Er det noe spesielt dere vektlegger på Stall Kim Pedersen?

Vi er opptatt av at hestene har der bra, og at de er friske. Foruten at jeg føler det er bra tilrettelagt for trening. Er også stallen helt ny. Vi vektlegger også at hestene har bra med luftegårder og får nyte livet ute. I tillegg har vi en horsewalker hestene går en del i.

Hvilke passhester har du, Anette?

Jeg har jo i hovedsak de vi eier selv. Det vil vi Red Team Rex, Balaine, Picadilly O. (3 år), Thai Explosive (3 år) og Colonel Cantab. Opplegget går ut på at vi skal ha 5 egne hester på bruket, mens Kim skal ha 10 hester i trening utenom disse. Vi prøver å samarbeide i stallen, slik at alle hjelper alle. Av passhestene min er nok Red Team Rex min personlige favoritt.

Red Team Rex er gromgutten til Anette (Foto: Anette Midtlyng)

 

En normal hesteuke for deg, hvordan ser den ut?

Det blir veldig mye hest. Vi bor jo like ved stallen. Så blir at man stiller i stallen om morgenen. Henter sønnen vår i barnehagen, og drar gjerne tilbake til stallen på kveldstid. Vi forer også om kvelden. Samboeren min Fredrik er med og kjører banene med traktor, ordner og styrer. Han er også veldig engasjert i dette. Så dette er en livstil.

Hvordan ser det ut med Red Team Rex (V76-6) før løpet i København til søndag?

Han var ikke noe fin i løpet sist. Så han er behandlet etter den starten. Han er ikke testet noe særlig i trening. Det er en hest som har en del helseutfordringer. Så vi bruker ikke å teste han så hardt utenom løp. Det er en hest det er veldig mye jobb å prøve å holde i orden helsemessig.

Og Balaine (V75-5), hvordan er sjansene her?

Hun ser helt strøken ut. Så på forhånd har vi god tro på at hun gjør en fin prestasjon. Sporet er perfekt (Spor 9), i og med hun er best i rygg. Med et par strykninger øker jo også sjanse for at den kan løse seg for henne. Med det rette løpet, kan hun være med helt der fremme. Og kanskje også speede inn til seier.

  Anette er oppasser på Balaine. Hun er aktuell i toppen med rett løp,mener Anette (Foto: Anette Midtlyng)

 

Hvordan ser det ut på unghest fronten på stallen?

Vi har par fine 2 åringer. Quality Dancer (Dream Vacation og Quality Girl) og Shadows Yankee (Muscles Yankee og Shadowshot). I tillegg har vi en åring etter Bold Eagle og Beverly B.R. Han står i Danmark, og blir naturlig nok spennende å begynne å jobbe med etter hvert. Vi kjøpte denne allerede som føll. Det er tøft i dag, skal man finne noe av det mest spennende. Må man være tidlig ute.

Og blant 3 åringene på stallen, hvordan ser det ut her?

Vi har to 3 åringer. Begge har blitt veldig store og vokst mye. Så de trenger litt ekstra tid. Thai Explosive (Explosive Matter og Thai Gypsy) begynner å se veldig fin ut. Planen er at han skal ut på den unghest dagen på Jarlsberg Grand Prix helgen. Dette tror vi blir en skikkelig god hest. Vi har også ei 3 års hoppe, Picadilly O. (Muscle Massive- Intricate Eleven L). Hun har vi slitt litt med å få å gå i vogn.  Hun er litt hoppe for å si det sånn, med masse egne meninger. Vi får ta tiden til hjelp med henne.

Samarbeidet med Kim, hvordan fungerer dette?

Det fungerer veldig bra. Dialogen er god, og vi har fin rollefordeling. Kristine Wego, ei fantastisk jente er også ansatt. Vi er med andre ord 3 personer på 14 hester. Og føler vi har god tid til hver hest. Det hender også det kommer inn folk som vil være med å ri eller kjøre hest på stallen. Vi vil prøve å unngå å drive en typisk stor stall, der man har liten tid til hver hest.

Hvor langt er det fra stallen til de ulike banene?

Vi har ca. 1,5 timer til Bjerke, 2 timer til Biri, Færjestad er heller ikke mer 1,5 til 2 timers tur. Vi ligger jo ikke lenger enn 20 minutter unna svenskegrensen. Vi kjører også hurtig på Kongsvinger travbane når den er åpen på sommertid.

 

Vinnerbongen ønsker Anette og Stall Kim Pedersen lykke til i helgen., og håper de slår godt i fra seg Stallen er også representert med høyaktulle 5. Kasper T.T i V75-2. Og 9. Jacobine Y. i V75-4.

Balaine fremst og Jacobine Y. bak (Foto: Anette Midtlyng)

Innleveringsfrister:

Lørdag Bjerke:                                                            

V5: 14.10

V75: 15.00

V4: 16.06

Dagens Dobbel: 16.50

Husk også at det er V75 fra Charlottenlund travbane. Vinnerbongen kommer til å være på plass live her på søndag.

Det er også mulig å kjøpe våre eksperten spill, via denne linken : 

https://vinnerbongen.no/eksperten

Norsk rikstoto har laget en fin reportasje om gården og Kim Pedersen for ca. et halvår siden, denne ser du her: 

Liten tvil om at det idyll og tilrettelagt for å sende ut gode hester fra denne stallen!