01.06.2018 22:17

Ukens oppasser, Michelle Johnsrud

Michelle Johnsrud er stalljente på deltid hos Momarken trener, Per Oleg Midtfjeld. Michelle begynte med hest tidlig. Hun er arvelig belastet gjennom en travinteressert familie. I morgen stiller passhesten hennes, Kamperhaugs Dina til start på Bergen Travpark. Vi har tatt en prat med Michelle for å høre hvordan det står til med både henne og hesten.

Hvordan er det å jobbe hos Per Oleg Midtfjeld?

Jeg trives veldig god hos Per Oleg. Vi har faste passhester. Og kjenner godt til treningsopplegget. Vi har faste tider vi kjører på. Det er deilig å ha et slik opplegg å jobbe etter. Samtidig er det frihet til å gjøre litt som man vil. Jeg føler Per Oleg er flink til å lytte til oss. Det er bra at man føler man har en finger med i spillet på stallen. Han tar oss seriøst når vi sier at noe ikke er som det skal være med hestene. Slik skal det jo også være. Når han gir oss tiltro med gode hester. Må vi vise at vi er til å stole på.

Hvordan ser en arbeidsdag ut for deg?

Nå har jeg bare to faste passhester. Jeg jobber deltid. Så jeg har det ganske rolig. Om f.eks hestene går intervaller på tirsdag. Så starter man rundt klokka 07.30 med jobbene. Man måker og ordner til hestene før vi kjører ut. Vi er relativt mange folk hos Midtfjeld. Og har god tid til hver hest. Så for meg er dette helt topp.

Hva var det som gjorde at du begynte med hest?

Jeg kommer fra en familie som har vært veldig interessert i travhester. Min far jobbet hos Midtfjeld når han var yngre. Min bestefar jobbet også på Momarken tidligere. Så for meg har dette blitt ganske naturlig. Jeg fikk min første travhest når jeg var 13 år. Hesten var skadet og skulle egentlig avlives. Det ble derfor et aldri så lite prosjekt her. Jeg trente på, men etter første løp. Røk hesten ned igjen. Uansett, jeg var bitt av travbasillen. Man jobber alltid mot et mål når man holder på med dette.

Hvilke passhester har du nå?

Jeg har Kamperhaugs Dina og Filippa B.R.

  Michelle og Fillippa B.R. (Foto: Michelle Johnsrud)

 

Hva er målene med Kamperhaugs Dina fremover?

Det er utvilsomt de store hoppeløpene for 4. års hopper. Hoppe Derby er det store målet. Hun har jo også vist tidligere at hun har en voldsomt høy kapasitet. Det er ei spesiell dame som må ha det litt på sine egne premisser. Det beste er å la henne få gjøre litt som hun selv vil, spesielt i løp kanskje. Men hun har kanskje vist enda litt mer hva hun kan i de tre løpene hun har gått nå som 4 . åring. Så vi sikter mot de store løpene.

Du sier Kamperhaugs Dina er litt spesiell, hvordan er hun i det daglige?

Hun er egentlig veldig snill. Å stelle med er hun helt topp. Men når man skal kjøre med henne må hun ha det litt på sine premisser. Det nytter ikke å være streng med henne, da blir hun bare enda verre. Hun går kun i rygg under intervallene. Og det virker til å fungere bra. Det virker som hun er blitt bedre og mer moden i år.

Er det noen flere spennende unghester på stallen til Midtfjeld i år?

Ja det vil jeg si. Vi har fire 3. åringer i år. Et par av dem ser kanskje spesielt fine ut. Men Oleg vil jo ikke sende dem ut, før han vet de er skikkelig klare.

Har Per Oleg noen uvaner?

Hehe, ja det har han nok. Per Oleg er veldig flink til å komme i gang om morraen. Men det hender han er flink til å gå litt tidlig hjem igjen. Så innimellom er det tidlig i gang, og tidlig hjem igjen, sier Michelle med latter i stemmen.

Fremtidplanene, blir det mer trav fremover?

Nei, jeg har jo dette som en deltidsjobb. Jeg studerer utenom. Jeg synes avlønningen er for dårlig. Derfor velger jeg å gå en annen vei. Så for meg blir det en hobby fremover. Det er derfor svært artig for meg å ha en passhest som Kamperhaugs Dina. Planen er at jeg skal bli barnehagelærer etter endte studier.

Har du noe annet som fanger fritiden din, utenom trav?

Nei, utenom skole og hest blir det ikke tid til så mye annet. Dette får deg opp om morraen. Man vet at man har hester nede i stallen som venter på deg. Det er viktig at man steller godt med dem, og at de har det bra.

Hva er det beste med å drive med hest?

Det er nok når passhesten min vinner et storløp. Da får man igjen får all den tiden man bruker på dette.

Og hva er det verste?

Det er nok kanskje at det fanger så mye av tiden. Jeg er også en dårlig taper. Så om det ikke går som man har tenkt, er ikke humøret alltid det beste.

Hvordan trener dere hestene hos Per Oleg Midtfjeld?

De løpshestene som går løp, trener som regel mandag, onsdag og fredag. Intervallene går på fredagene. De to andre dagene er det mer rolig trening. Unghestene som ikke har gått så mye, trener fire dager per uke. De hestene går intervaller på tirsdager. Og hurtig/intervaller på fredager. Uansett unghest eller eldre hest. Så får de kjørt seg på intervalldagene. Mens det er rolig og litt mer koseturer de andre dagene. Dette virker til å fungere bra. Hestene skal også være velstelte og se fine ut når de kommer ut i løp.

Og når det gjelder Kamperhaugs Dina i morgen, har du god tro?

Jeg er fornøyd om hun er blant de tre beste. Galoppen ligger alltid litt i bakhodet. Håper hun holder seg unna den, og oppfører seg fint i morra.  Men hun virker til å ha tatt løpet fra Biri fint. Det virker som sagt som hun har roet seg litt i vinter. Hun reiser fint drikker og spiser godt på reise. Hun liker seg best når det er ro rundt henne. Men det er første gangen hun er på skikkelig langtur. Det kan selvfølgelig slå feil ut.

 Ready Cash datteren Kamperhaugs Dina er et flott skue (Foto: Michelle Johnsrud)

 

Vinnerbongen ønsker Michelle og Kamperhaugs Dina lykke til på Bergen Travpark i morgen. Hoppa starter i V75-4 fra spor 1. Løpet starter klokka 16.06. 70000 kroner venter vinneren.