16.06.2018 18:38

Malmin vendte hjem og æret Rex Rodney!

Kristian Malmin er blitt en av landets ypperste kusker. I dag vendte Rogalendingen tilbake til gamle trakter der han æret selveste Rex Rodney. Og hvilken oppvisning vi fikk se av hesten. Anders L. Wolden stallen viste også muskler i Stavangerløpet. Robin G.T og Zelov sørget nemlig for dobbeltseier til den dyktige Bjerke treneren.

 Floris Baldwin og Kristian Malmin spretter inn til enkel seier (Foto: Geir/Vinnerbongen)

 

Floris Baldwin er en spesiell herremann. Han trenes på «popstallen» til Trond «Bullern» Andersen og Kristian Malmin. Vallaken går ute hele døgnet, og er ikke noen favoritt hest å kjøre i trening. Det ble kjørt lynraskt fra start, Høitomt stallens, Thai Profit pilte til tet. Kristian Malmin og Floris Baldwin gikk ut i dødens 1100-1200 meter igjen. Midt på siste borte langside trykket Malmin på gasspedalen med Passing Renka sønnen. Malmin sa dette etter seieren: "Dette var gåsehud følelse. Han bare økte når vi la press på lederen. Hesten holdt på å fly ut av skinnet sitt da. Vi vant med skylapper og ørehette igjen i dag.  Og det er normalt ting han svarer voldsomt på. Det er en hest som kommer fra «ingensteds». Nå begynner han å roe seg og vise hvor god han er. Denne hesten kommer til å fortsette å imponere. Per Rakkestad løpet er neste oppgave for Floris Baldwin", sa en smårørt Kristian Malmin etter seieren. Deleier Richard Pedersen var også svært fornøyd: "Jeg var heldig å se at Kristian Malmin hadde denne til salgs i februar/mars. Jeg fikk med meg seks kompiser om aldri har vært med på hest før, og vi slo til. Hesten har kjørt inn nesten en halvmillion på 5 starter. Dette er helt vanvittig", sa Pedersen. Hesten hentet med seg en sjekk på 70000 kr i dag. Vinnertiden ble 11,5 over 1600 meter. Siste 500 meter gikk unna etter 09,8. Rogalandsjenta Vilde Orstad er oppasser på hesten.

 

 Floris Baldwin, Kristian Malmin og oppasser Vilde Orstad(Foto: Geir/Vinnerbongen)

 

 Herlig duell ned oppløpet mellom Robin G.T utvendig, og Zelov innvendig (Foto: Geir/Vinnerbongen)

 

Anders L. Wolden stallen skulle spille hovedrollene i Stavangerløpet. Et 4 års løp som hadde 200000 kroner til vinneren. Flere av de beste i årgangen stilte på startstreken. Spillerne hadde størst tro på Vainqueur R.P fra Hamre stallen. Det ble kjør på startsiden, raskest var Robin G.T og Pål Buer. Etter drøye 500 meter overtok Zelov og Åsbjørn Tengsareid. Begge de to sistnevnte er trent på Anders L. Wolden stallen. Vainqueur R.P kommer etter hvert opp utvendig leder. 500 meteren ble passert på 10,9. Mens tusen meteren gikk unna etter 13,4.  I siste sving sluknet Vainqueur R.P. Og hjemmekusk Pål Buer fikk drømmeåpning. Robin G.T fikk en fortjent og sterk storløpsseier. Kusk Pål Buer kunne fortelle dette etter løpet: Robin G.T har vel vist seg å være best i rygg. Jeg trodde jeg skulle vinne lettere når åpningen kom i siste sving. Jeg må bare takke Anders L. Wolden for oppsittet. Jeg og Anders ble kjent når vi begge var i USA for en del år siden. Vi har siden holdt kontakten. Og det hender jeg kjører hester for han. Dette er naturlig nok noe jeg setter stor pris på. Sørlandsjenta Eirin B. Vinvand som dere fikk hilse på som ukens oppasser forrige uke, er oppasser av Robin G.T. Vinnertiden i dag ble 12,5 over 2040 på Broadway Hall sønnen. Hun smilte naturlig nok stort etter seieren med Robin G.T.

 

 Kusk Pål Buer sammen med oppasser Eirin B. Vinvand (Foto: Geir/Vinnerbongen)