15.08.2018 17:09

Ikke sjokkert om hesten vinner

Kristian Malmin har hatt en svært god sesong. Tidligere ble han kalt "lunsjkongen". I år har både han og Team Buller`n snudd kraftig på dette. Stallen har tatt 15 V75 seire på 82 forsøk. I kveld sender de ut en spennende stallhest i V76. Og Kristian varsler interessante endringer til kveldens løp. Vi har også spurt Kristian litt om hverdagen, hvordan det trenes på stallen, hvordan det ser ut for klasseløpene. Les mer her:

Vi ringer alltid blide Kristian Malmin for å høre litt om kveldens sjanse med 12. Mellby Frodo i V76 avd. 1. Team Buller`n Malmin har også levert svært godt i år. Vi må derfor høre litt om hvordan det står til på stallen.

 

 

Hvordan synes du sesongen har vært i sulkysetet?

Jeg er veldig godt fornøyd. Jeg kjører litt mindre løp i år enn tidligere. Dette fordi vi prioriterer stallen litt mer. Så det blir at jeg har kjørt mest stallhester. Jeg reiser ikke like mye for å kjøre løp som tidligere. Men for all del, jeg synes det er moro å kjøre for andre trenere også. Men vinner og trippel prosentene i de løpene jeg har kjørt er bra. Det samme gjelder antall innkjørte kroner per løp. Tror det er viktig at man er pigg og alert når man skal på jobb. Slik jeg har det nå, passer meg veldig bra.

Hvordan er dine arbeidsmetoder i forkant av løp, studerer du mye i løpsarkivet?

Jeg er nok ikke den som bruker aller mest tid i løpsarkivet. Men jeg ser vel generelt mye løp når jeg ikke kjører selv. Jeg føler jeg har såpass god hukommelse at jeg kjenner til de fleste hestene jeg kjører imot. Er det noen hester jeg lurer litt ekstra på, så er jeg ikke fremmed for å studere løpsarkivet. Kanskje spesielt da med tanke på starthurtigheten til en hest jeg ikke har helt kontroll på. Løpsarkivet blir også flittig brukt når jeg skal kjøpe en hest. Men generelt bruker jeg ikke arkivet så mye. Det blir også brukt i en større grad om man f. eks skal kjøre løp i Sverige, eller konkurrere mot utenlandske hester.

Hvorfor er Team Buller`n så mye bedre i år enn de siste årene?

Vi har flinke folk. Dette må ligge i bunnen på enhver stall. Vi har også justert litt på treningsfilosofien. Hestene er delt inn i litt ulike «treningsbolker» ift individ. Noen går derfor mer i bakketrening, noen går trykkvognstrening på flis sporet, svømmetrening blir også brukt. Samtidig blir også en del hester intervallkjørt. Svømmetreningen er kanskje det aller nyeste. Dette har fungert utrolig bra.  Kombinasjonen av alle tingene har fungert veldig bra. Opplegget er nok mer tilpasset hvert enkelt individ enn tidligere. Målet er jo å få det maksimale ut av hver hest. Om ting ikke fungerer, så har vi mulighet for å endre opplegget til den hesten som ikke får det til.

 

Kristian her med stallhesten Laser Tile som leker seg hjem til seier under JGP søndagen. (Foto:Geir/Vinnerbongen)

 

Om man tar en hest som Delight Classic som var så god i helgen, hvordan trenes hun?

Hun går i skogen. Det vil si at hun jobber mye i «Yarrah Boko» løypene. Utover dette går hun intervaller hver kanskje hver fjortende dag. Eller det kommer an på litt hvordan hun starter da. Generelt kan man si at hun går i skogen, med intervaller 2 til 4 ganger per måned. Hun er frisk og rask. Har taklet denne type trening veldig fint, og derfor er hun også i utvikling. Hoppa har heller aldri vært syk eller hatt ei nål i seg.

Hvor godt forspent er dere før klasseløpshelgen?

Vi har vel 4 hester som er aktuelle i år. Noble Tile er i veldig utvikling. Føler dette er en hest som bare slipper seg mer og mer. Var veldig fornøyd han på fredag der han vant på Biri. Han vant ukjørt mot relativt gode hester. Han er stor og tung, og hadde nok heller ikke noen fordel av en litt sugen bane. Han har hatt god effekt av svømmetrening i det senere. Han virker veldig frisk og fin etter denne type trening. Utover dette får han intervaller med jevne mellomrom. Føler dette er en hest som kommer til å slippe seg veldig tidsmessig fremover.

Wanda Classic er et kort blant hoppene. Hun er behandlet og kommer rett ut i kvalifisering til hoppe kriteriet. Det er en hest med fin kapasitet som har gått 14 full vei. Vi har også nevnte Delight Classic, som kan kjempe helt i toppen. Nuclear Tile er også ei god treårshoppe. Jeg forventer meg mye av henne. Men det er litt tidlig for henne, er også en del passgang i henne. Men forventer meg en del av Nuclear Tile fremover.

Sjansene til Mellby Frodo i kveld, hvordan skal dere vinne løpet?

Det er en veldig fin hest. Står litt vrient til. Det blir skoløs rundt om, dette har han også gått uten før. Endringene i kveld blir amerikanervogn for første gang. Dette tror jeg vil gi en veldig effekt på han. Litt klaff må han ha. Han er operert i halsen tidligere og slitt med litt med den. Sist på Biri var det veldig fuktig luft.  Han skuffet meg litt, selv om han ble nummer to bak gode Paulino. Tror luften kan ha vært årsaken til en svakere prestasjon enn det jeg forventet meg av han. Jeg blir ikke sjokkert om han vinner i kveld. Men det må klaffe underveis.

 

Hvem er den hardeste kusken å kjøre imot?

Det må være Tom Erik Solberg og Eirik Høitomt som er de hardeste. Men generelt er kuskeeliten bra her hjemme. Nivået er høyt. Og det er mye uforutsett som skjer i løpene. Kanskje spesielt på Østlandet og Bjerke.

Vi som følger mye med legger merke til en del kusker bruket mye av de samme ordene om igjen. Kristian Malmin er den som bruker ordet «kapasitet» mye. Om du bruker dine egne bein på løpsbanen? Har Kristian Malmin høy kapasitet?

Haha, nei jeg tror ikke løpskapasiteten min er høy. Om jeg skal vinne ved bruk av egne bein. Så må nok dette vinnes på taktiske vurderinger. For noen stor løper er jeg ikke.

Vi ønsker Kristian Malmin og Team Buller`n lykke til med kveldens løp.

Vinnerbongen har hatt en veldig bra spill uke og flere kunder har tjent gode kroner på å følge våre "eksperten" andelslag, som du daglig kan kjøpe deg inn på via fanen eksperten her på Vinnerbongen.no

Mange kunder bruker også vårt daglige tipsbrev som et grunnlag for å komponere egne kuponger på løpsdagene, som igjen har ført til solide gevinster. Vi bruker enormt med tid i løpsarkivet for å finne de beste objektene til hver enkelt omgang. Disse kan du få kjøpt daglig under "dagens tips". 

I vårt tipsbrev får du fyldige analyser opp mot omgangen. Vi prøver å finne hester med god spill verdi slik at du kan tjene gode penger i alle spillformer. 

Til Bjerke i kveld byr vi på et solid holdepunkt, som vi ikke er sikre på blir favoritt da starten går. Det kryr også av mange underspilte hester, som det er mulig å tjene gode penger på. Vi anbefaler at du prøver vårt tipsbrev i kveld for da kan det være muligheter for å tjene gode penger på vår spille stue Bjerke i kveld. 

Det er en veldig spennende spillmessig omgang på Bjerke i kveld. Spillene våre ligger klare her: https://vinnerbongen.no/eksperten