31.08.2018 17:30

Jeg vinner klasseløp i år!

Tom Erik Solberg har lagt en svært bra uke bak seg. Han har kvalifisert flere spennende hester til klasseløpene. Tom Erik forteller om samtlige hester han kvalifiserte denne uken. Vi har også forhørt om litt om hestene han kjører i V75 på Klosterskogen denne helgen. Har han noen vinnere?

Et oppsitt i kveld på Biri, Always On Time, vinner du?

Ja det er derfor jeg reiser. Dette er en en god hest som normal hører hjemme i V75 løp. Han mangler litt poeng ift dette. Hesten var veldig bra etter pause sist.

Du er klar for finalen i åpen klasse for varmblods med Ghazi B.R, hva kan du si som om kvalet?

Jeg synes hesten gjorde et kanonbra kvalifiseringsløp. Han var vel kanskje ute i den tøffeste avdelingen. Tapte endel terreng før bilen gikk. Gikk store deler av løpet utvendig og kjempet skikkelig til mål. Han imponerte veldig.

Hva går i gjennom hodet på deg som kusk når hesten galopperer før bilen skal gå?

Man blir jo litt irritert. Samtidig har man ikke særlig mye tid til å fokusere på ting som dette. Man må ha fokus på den jobben man skal gjøre og komme seg til finalen. Det gjorde vi også.

Hva kan du si om jobben Team Hamre har gjort?

Hesten har forbedret seg fra sist og gått ytterligere frem fra det løpet han startet i Drammen for noen uker siden. Han er på vei tilbake i slag og det blir en spennende finale med han.

Og oppasseren, Carina B. Helgesen. Hvor viktig er hun?

Carina er en viktig del av fremgangene til Ghazi B.R. Hun har veldig omsorg for hestene. Jeg har hatt et bra samarbeid med henne gjennom Ingbest. Jeg kjenner derfor Carina godt. Rett oppasser til rett hest er nok viktig.

 

Ghazi B.R er klar for Varmblods Derby (Foto: Carina B. Helgesen)

 

Gaga B.R Spor 1 i Hoppederby finalen, hvordan kjentes hun ut i kvalet sitt?

Hun hadde trent veldig fint i forkant av dette løpet. Gaga B.R kan faktisk være en liten joker til å vinne hoppederby.

Er hun god nok til å ta teten i finalen?

Ja det tror jeg. Hun er nemlig svært rask.

Det var snakk om at hun skulle bedekkes tidligere, hva er status?

Hun ble ikke bedekt i år, det var litt i tankene. Men hun har plass hos Ready Cash neste år. Skulle hun bli veldig bra. Er det jo ikke noe problem å bruke den plassen til en annen hoppe.

Hvem er oppasser på Gaga B.R?

Det er Roya Haghigtat. Hun har jeg et bra samarbeid på gjennom Ness Tjo Edel også. Nok en Hamre elev med omsorg for hestene.

Du sendte jo Ghazi B.R og Gaga B.R til Hamre, hvor stort er det ovenfor eier Nils Munkehaugen og lykkes med valget du tok sammen med Munkhaugen her?

Det er deilig når man lykkes med de valgene man tok. Det er både jeg og Nils veldig glade for nå.

Du kvalet også Got You B.R til Hoppederby, hvordan kjentes hun ut?

Hun kjentes veldig bra ut. Hun ble jo kjørt tøft innledningsvis. Målet var jo å få ryggen på Calina. Hun hang ikke helt på denne inn til mål. Løpet hennes var likevel strålende. Kvalifiseringstiden hennes var vel også blant de aller beste.

Got You B.R har jo en ung trener i form av Johan Kringeland Eriksen. Det er vel ikke mange 23 åringe trenere som har kvalifisert en klasseløpsdeltaker noen gang. Hva kan du si om Johan Kringeland Eriksen, har han en fremtid som trener?

Kringeland Eriksen virker til å være en målbevisst trener som jobber hardt. Jeg tror han har en bra fremtid foran seg.

 

  Tom Erik Solberg (Foto:Espen Vinnerbongen)

Per nå ingen hest i det åpne kriteriet for varmblods, har du fått forspørsel om å kjøre noen?

Nei, det har jeg ikke.

Du kjørte også Tjomsland traveren Rappstjernen til seier i kaldsblods kriteriet, hvordan var dette bekjenskapet?

Det var artig å prøve den hesten. Han vant enkelt.

Hvor imponert er du over kaldblodsene til Øystein Tjomsland?

De har vært gode i en årrekke. Liten tvil om at han gjør et solid arbeid med hestene. Det er ikke tilfeldig at han og teamet hans lykkes.

Skal du kjøre Rappstjernen eller noen andre i finalen?

Per nå har jeg ingen avtaler eller forespørseler på å kjøre noen hester i finalen.

Du vant kvalet til hoppekriteriet med Ask Viktoria, her måtte du vise frem kuske egenskaper. Hva kan du si om hoppa?

Hun var ikke ikke så enkel å kjøre tilslutt nei. Hoppa gjorde så godt hun kunne og har en veldig bra innstilling. Utviklingen på henne har vært veldig bra. Hun senket seg jo veldig tidsmessig denne gangen. Og da ble hun naturlig nok litt trøtt. Hoppa vant på den raskeste kvalifiseringstiden. Det blir nok gjort noen justeringer til finalen. Ask Viktoria kan absolutt vinne.

En relativt ung ambisiøs kvinnelig trener, Malene Berdalen. Hva kan du si om henne?

Malene har vært flink og fått gode resultater så langt i karrieren. Hun har jo også en eier i form av Stig Flåta som har gitt henne tillit på noen hester. Veldig bra unge trenere som henne blir satset på. Det trenger vi for at travsporten skal få fremgang. Stig Flåta er forøvrig en mann som har satset hardt på travsporten. Gøy og fortjent at han har en av de store kandidatene til å vinne Hoppekriteriet for kaldblods.

Du kvalet også Eldoda. Hoppa har stått på stallen din tidligere. Hvordan kjentes hun ut?

Hun var fin. Hun har vært litt forkjølet. Om hun er frisk til finalen, så kan hun dukke opp langt fremme. Lars Anvar Kolle kommer til å kjøre henne i finalen.

Hun har stått hos Anders L. Wolden en stund, har han gjort en god jobb med Eldoda?

Hun ble flyttet til Wolden fordi hun trengte banetrening. Hun stod med to løp der hun var disket for galopp. Så om det hadde blitt et til, så kunne hun ikke startet i denne kvalifiseringen. Anders L. Wolden har helt klart gjort en god jobb med henne.

Stallhesten Valle Ask tapte på streken i kvalet sitt til kaldblodsderby. Fikk du de svarene du ønsket av han?

Han hang litt på en tøm. Normalt skulle Valle Ask vunnet løpet sitt, synes jeg. Er litt betenkt med tanke på innsatsen. Men hesten er absolutt god nok til å vinne finalen.

Samarbeidet med Oddbjørn Johansen som eier både Eldoda og Valle Ask, hva kan du si om dette?

Han har jo vært i stallen min i 12 år. Og da mer eller mindre hver dag. Han forer den ene avdelingen min om morgenen. Han tar også hånd om den ene avdelingen min minst to helger per måned. Oddbjørn bidrar mye på min stall. Så det er artig og lykkes sammen med han.

Ness Tjo Edel tapte som storfavoritt med ble likevel nummer to sitt kval. Var vel ikke like bra som tidligere. Hva sier du etter løpet?

Hun var vel den av hestene jeg kjørte, som ikke var like god som jeg hadde trodd hun skulle være. Hun virket litt tråkk og tung i beina. Hoppa har jo startet tett sommeren i gjennom. Mulig dette har kostet litt. Nå får hun det sikkert rolig frem til finalen, og sikkert sluppet opp litt. Det kan slå bra ut ut. For all del, hun var ikke dårlig i løpet sitt denne uken. Men hadde håpet hun var litt bedre.

Flemming Jensen trente I.D. Entity kvalet du i hoppekriteriet for varme, hva sier du om innsatsen?

Her kjørte vi som planlagt bakfra. Hun fikk et rolig løp. Kunne uansett ikke slå ei hoppe som Hillary B.R. Så målet var å bli nummer to. Det ble vi også. Så fornøyd med det. Bra avslutning og klar andre plass.

Skal du kjøre henne i finalen?

Ja, det skal jeg.

Blir det klasseløpsseier på Tom Erik Solberg i år?

Ja det gjør det.

Med hvem?

Det er jeg ikke sikker på enda, jeg har flere kandidater, sier Tom Erik lurt.

V75 på hjemmebanen Klosterskogen i morgen. 6.Godtepåsen er kortet ditt i V75 avd. 1. Noen rapporter på hesten?

Den kjenner jeg ikke mye til. Har sett hesten, han har gjort fine innsatser i det siste. Raden indikerer jo også det. Blir et spennende bekjentskap.

  1. Rose Garden i V75 avd. 2, hvordan ser du på dette?

Hun står stallen, hvor eier trener selv. Hun er drektig med Born In The U.S.A. Kjørt et jobb med henne hvor han avsluttet 18 siste tusen meter. Fungerte fint, men trenger muligvis løp i kroppen.

Hva med 13.Sølv Gutt i avd. 3 som du kjenner godt?

Skuffet vel litt sist. Han fungerte bra.  Men han burde vært bedre tilslutt, det var jo ganske rolig underveis i løpet. Mulig han trengte et løp i kroppen.

Vet du om det blir gjort noen endringer til dette løpet på Sølv Gutt?

Nei, etter hva jeg vet. Blir det samme utstyr denne gangen.

Hva med 10.Spang Emblan som det er en stund siden du har kjørt?

Han er jo bra på sitt beste. Han er nok best på sprint. Mer premie enn seiersakutell.

Noen rapporter på 15. Yankee Frecel i V75 avd. 7, noe info her?

Ingen rapporter. Han var bra på Biri mot Always On Time sist. Har også vist at han kan være bra på langløp. Formen til hesten kjenner ikke til.

Vinnerbongens eksperten spill til denne helgen finner du her:

https://vinnerbongen.no/eksperten