17.10.2018 23:06

Drømmen er å bli catchdriver

Ole Fredrik Karlsen har store drømmer. Ole Fredrik kjører i Vinnerbongen drakt og vi er stolte av å være med på laget til Ole Fredrik.  Den ambisiøse gutten som snart er 15 år er godt i gang med sin karriere som ponnikusk. Sammen med sin egen nordslandshest, Felix. Har Ole Fredrik målene klare for 2019. Hvordan ser en hverdag ut for unggutten? Les mer om Ole Fredrik her. 

God dag Ole Fredrik, er du ferdig på skolen?

Ja, jeg er nettopp ferdig nå. Jeg går siste året på ungdomskolen. Jeg håper å kunne gå på bygg og anlegg i fremtiden. Da med idrett, slik at jeg kan drive med trav en del i skole tiden.

 

Ole Fredrik i banen (Foto:Eddo/Vinnerbongen)

Hvor mye frigjort blir man til å drive med hest da?

Da kan man bruke en del timer med hester på morgenen enkelte dager.

Hva fikk deg til å begynne med travløp?

Det kom gjennom pappa (William Wilhelmsen, red anm). Han er veldig interessert i dette. Vi kjøpte etter hvert en shetlandsponni. Jeg var da en 7-8 år gammel. Jeg blir snart 15, så jeg har jo holdt på med hest noen år allerede.

Hvilken ponnitraver har du?

Den hester Felix, og er en nordlandshest. Har fått den ganske nylig. Den har gått 1,53. Vi trener på for fullt.

Hva er målene med Felix fremover?

Det er å komme med i de store løpene i vår/sommer. Jeg vil gjerne være med i de store løpene på påsketravet, Oslo Grand Prix, Jarlsberg Grand Prix og klasseløpshelgen. Å være med i Norgesmesterskapet er også noe jeg ønsker meg. Jeg drømmer om å vinne under klasseløpshelgen. Det hadde vært stort!

Legg merke til Amerikanervognen (Foto:Eddo/Vinnerbongen)

 

Hvordan trener du Felix?

Jeg kjørte en del styrke trening på han de første ukene jeg hadde han. Nå har jeg lagt om til litt mer intervaller. Han går en kombinasjon av intervaller og styrke nå om dagen. Jeg trener han annenhver dag. Jeg føler vi trener ganske likt som en traver. Han tåler mye denne hesten, så det er bare å gi på.

Utstyrsmessig, hvordan går hesten utrustet i løp?

Han går med 4 jernsko. Litt tyngre fremsko, og med busser bak. Han klinker litt sko, derfor har han disse bussene på. Jeg håper å få han litt sterkere, slik at han slutter med å klinke. Da plukker vi av de bussene bak. Nesten gang skal han gå med «can`t see back». Ellers har han en dra hette på seg, og en amerikanervogn. Vogna er en ei ponnivogn. Som passer til en ponni som er 1,40 m høy.

Hvor artig er det å kjøre ponniløp?

Det er det gøyeste jeg gjør. Det gir et kick. Jeg blir nervøs før løp. Jeg føler dette er bra, da blir man skjerpet når man kommer i banen. Jeg går i stallen før løp. Det fungerer best for meg at jeg har noe å gjøre.

Har du mange venner som driver med det samme?

Jeg har etter hvert blitt kjent med mange. Jeg snakker med mange. Jeg har nok blitt kjent med flere etter jeg begynte å kjøre løp.

Men det ryktes også at du fikk en kaldblods unghest til konfirmasjonen?

Det stemmer. Vi har snakket lenge om å kjøpe kaldblodshest.  Jeg fikk Sangviks Budeia til konformasjonen ( Travtrener Øystein Tjomsland er oppdretter, red anm). Hun er åring etter Wik Stjernen og Grude Tanta. Hun ser fin ut. Hun er i vekst for tiden. Så det blir mest skrittet. Hun ble temt ganske tidlig, og var noen ganger i vogn før beite. Både hun og Felix står på Spang Berg hingstestasjon. Og jeg trener hestene selv.  Jeg har fullt ansvar for Felix og Sangviks Budeia.

En normal dag for deg, hvordan ser den ut?

Jeg går på skolen. Og deretter rett i stallen.

Følger du med mye på travløp?

Jeg ser nok mye ja. Pappa ser nemlig på trav hele tiden. Da blir det til at jeg ser en del selv også.

Hvem er landets beste kusk?

Tom Erik Solberg er den beste synes jeg.

Vinnerbongen guttene, Ole Fredrik Karlsen og Tom Erik Solberg (Foto:Privat)

 

Hvorfor?

Han er et forbilde for meg. Jeg liker kjørestilen hans, den er kul. Han har også en evne til å få veldig fart på hestene.

Hvordan ser fremtids planene dine ut?

Jeg vil prøve å bli catchdriver. Drømmen min er å bli en av landets beste travkusker.

Spiller du catchdriver på telefonen?

Ja det spiller jeg. Jeg har 18-19 seire. Det er mer enn Eirik Høitomt har i dette spillet, sier Ole Fredrik lurt..

 

Vinnerbongen ønsker Ole Fredrik lykke til i fremtiden. Vi er stolte og være med på laget ditt.