24.10.2018 11:03

Kolle flytter til Sverige

Lars Fredrik Kolle (20) har hatt en lovende start som kusk. Hele 43 seire på 341 starter har det blitt. Det er en høy seiersprosent for en 20 åring. Ungutten er utdannet innen anleggsbransjen. Men det er trav han vil leve av. Om kort tid er Kolle klar for å kjøre flyttelass. Han setter ferden mot Sverige og er klar for nye eventyr. Men først skal han kjøre en av dagens mest spilte hester i V76 på Bjerke i kveld, Vici Celavie. Vi har tatt en prat med den lovende unggutten.

 

Du har nylig godt fra anleggsbransjen til travet på heltid, hvordan er det med en ny hverdag som kun omfatter hest yrkesmessig?

Jo, det er veldig greit. Det er klart at det er en annen hverdag for mitt vedkommende. Nå driver jeg med det jeg har aller mest lyst til.

Hvordan trives du på stall Hamre?

Jeg trives veldig godt. Frode er utvilsomt er svært god sjef. Miljøet på stallen er det heller ikke noe å utsette på. Så det er fine dager. Jeg har ingen faste passhester. Så jeg kjører for det meste hest. Utover dette er det alt fra fiksing av luftegårder til rettbaner. Jeg er også med på hurtigkjøringer på banen med en del av hestene.

Vi hørte rykter om at du skulle være med til Malmø under filialen som skal etableres om kort tid. Hva er status?

Jo, statusen er at det er ikke lenge før det går en del hester nedover. Planen er at det skal gå en buss med hester til Malmø den 4. November. Jeg skal være med nedover og være der på heltid. Jeg kommer til å dra litt hjem for å kjøre løp når sjansene byr seg.

Din far, Lars Anvar har vært en toppkusk gjennom en årrekke (over 3200 seire, og nesten 180 millioner kr innkjørt som kusk). Hva er målene dine?

Målene mine er å drive med hest på heltid. Jeg vil gjerne kjøre løp og forbedre tallene mine. Målet mine er å bli blant de beste på lengre sikt.

 

Lars Anvar Kolle vinner derby sammen med Cokstile (Foto:Terje Andersen, NR)

 

Føler du at du er en målrettet person?

Ja, det føler jeg at jeg er. Når jeg har satt meg et mål er jeg villig til å jobbe hardt for å nå det. Målet på kort sikt er helt klart å kjøre mer løp, samtidig øke antall seiere. Jeg håper også jeg kan få kjøre litt utenlands, nå som jeg tross alt flytter til Sverige.

Rådfører du deg med din far i forkant av løp?

Ja, det gjør jeg. Han har jo vunnet mange løp. Og kjører jo mange løp hvert eneste år. Det er helt naturlig for meg å spørre han om råd. Han hjelper meg så godt han kan til enhver tid.

Har du noe å fortelle om Lars Anvar som få vet?

Nei, egentlig ikke. Foruten at humøret hans preges av om det går bra eller dårlig i banen. Når han vinner løp og er inne i en god «steam», er han blidere enn om det ikke går så bra. Men sånn er det vel med de fleste konkurranse mennesker kanskje.

Den beste hesten du har sittet bak?

Av dem jeg kjører i løp, så er det helt klart Joe Hoo Lee.

Hvilken kuskeseier husker du best?

Det var seieren med Gukko Raw under Jarlsberg Grand Prix stevnet. Jeg var 17 år, det var en stor opplevelse

Den beste hesten du noensinne har sett?

Det må være Readly Express. En enorm hest.

Hvilke kusker ser du opp til?

Det er Ørjan Kihlstrøm og Erik Adielsson.

 

 Erik Adielsson er et forbilde for Lars Fredrik, her ser dere Adielsson sammen med Diamanten på Jarlsberg i sommer. (Foto:Geir/Vinnerbongen)

 

Hva gjør disse gutta til forbilder?

De er snille med hestene. Og kjører stort sett alltid gode løp. Måten de fremstår på banen ovenfor kundene er også noe jeg har lagt merke til.

Som kusk, hva føler du at du kan bli bedre på?

Det taktiske i løpene kan jeg bli bedre på. Vurderinger underveis, lese feltet etc.

 

 Trust Boom Bay sammen med Lars Fredrik Kolle (Foto:Julie Kjærmann Jensen)

 

Og hva mener du selv du mestrer bra i løpsbanen?

Jeg er rolig. Jeg lar meg ikke stresse noe særlig.

Du kjører mest varmblods, hvorfor er det slik?

Det er vel litt tilfeldig. Samtidig som de aller fleste ungdoms og rekuttløpene har vel vært skrevet ut for varmblods. Det er også mest varmblods jeg har kjørt i trening. Jeg har kjørt for trenere med overvekt av varmblods hester.

Blir det noe annet enn trav?

Nei, det er ikke mye. Jeg er svært interessert. Både i Norsk, Svensk og Amerikansk travsport. Både den Svenske og Amerikanske travsporten er fascinerende.

En Søndagsmiddag hos familien Kolle, hvor mye snakkes det om trav da?

Alt går i trav hos oss. Det blir helt klart det som er hovedtemaet i vår familie.

Du kjøre 4. Vici Celavie i V76 avd. 2 i kveld, hva kan du si om hoppa før løpet?

Hun hadde en litt dårlig dag sist. Hadde en liten krysslammelse, så var ikke helt på topp. Prestasjonen i løpet var utrolig bra. Hun tapte nok en nærmere 80 meter fra start på galopp. Og var ikke mange lengder bak vinneren i mål. Hun viser at hun vokser med klassen. Hun er rask ut, så tror hun skal lede lenge i morgen. Rapportene fra eier/trener er at hesten er tilbake i slag. Hun trener fint

Movealot V76 avd. 4 kjører du også, har du noen rapporter på denne?

Nei, jeg kjenner lite til denne. Jeg har sett hesten i tidligere løp. Har lest rapportene fra eierkretsen før løp. Formen skal være fin. Vi står litt dumt til å bakspor (spor 10). Premie er vel det vi sikter oss inn på. Trippel, er heller ikke umulig.

Hva er drømmen, catchdriver eller en kombinasjon av trener/kusk?

Jeg håper på en kombinasjon av trener og kusk.

Kan det bli aktuelt i et tospann sammen med din far?

Vi har ikke snakket om det. Per nå ser det ikke slik ut. Men man skal jo aldri si aldri.

Lars Fredrik Kolle blir en nøkkelkusk i kveld. Vi ønsker han lykke til. Det er  740 459 kr i bonus til alenevinner med 7 rette. Du kan vinne 2 millioner!

Våre spill finner du her: https://vinnerbongen.no/eksperten