15.11.2018 12:06

Ukens gjestetipper - Azar Karadas

Vinnerbongen ringer Azar Karadas (37) like etter V76 løpene på Bjerke onsdag kveld. Azar, har en lang aktiv fotballkarriere. Han har spilt både i utlandet og tre perioder i sportsklubben Brann. I år har Brann og Azar virkelig satt fotavtrykk i tippeligaen, og var lenge med og kjempet om gullet. Azar følger også godt med på trav og er ukens gjestetipper.

Azar Karadas har sett seg ut noen spennende objekter til helgens Internasjonale V75-omgang på Bjerke travbane hvor det ligger hele 60 millioner ekstra i potten. Vi ringte Karadas onsdag kveld og slår av en liten prat.  

 

God dag Azar, ble det noen spill til Bjerke i kveld?

 

Nei, i dag har det vært fullt kjør med trening, og andre gjøremål med barna mine. Det er ikke alltid man får tid til å sette opp en bong. Travspillet er fascinerende, og ikke så enkelt. Det gjør travet og spillet ekstra spennende.

 

Hvordan fikk du interresse for trav, Azar?

 

Jeg kom til Brann i 1998. I 98/99 var det en gjeng i Bergen som var travinterresert. Blant annet Raymond Kvisvik, Per Ove Ludvigsen og Roy Wassberg. Man kan vel si at disse tre var over middels interessert i travet. Jeg husker vi satt på La Manga i oppkjøringen til 99 sesongen. Det ble skrevet ut løpsprogrammer til travløpene. Telefon og internett var jo ikke like vanlig som nå, så det gjorde sitt til at man fattet interesse for disse løpsprogrammene. Jeg ble med på Bergen Travpark etterhvert. Da var det gjort, man ble bitt av travbasillen. En ting er at spillet fenger, men like viktig er det sosiale rundt spill på hest.

 

Hvordan strekker tiden til når det gjelder trav nå om dagen?

 

Kamp-programmet gjør jo at man er opptatt med kamper omtrent hver helg. Jeg har også tre barn, det krever jo også endel av min tid, så det blir ikke mange turer på travbanen. Det blir for det meste via Tv skjermen, spesielt onsdag og lørdags løpene, men om jeg har tid, så hender det jeg drar på Bergen Travpark en torsdags kveld.

 

Du sier det sosiale fenger veldig med travet, kan du si noe mer om dette?

 

Jeg synes det er mange ting som fascinerer. Men det sosiale skiller seg kanskje mest ut. Jeg har hatt med ulike venner på travbanen gjennom tidene. Både på Bjerke og andre baner. En gang dro vi til Solvalla. De fleste som var med hadde aldri vært borte i hest eller travspill. Alle ble «bitt» av travet. Flere av dem eier også sin egen hest nå for tiden. Jeg var også så heldig at jeg var hesteeier hos Atle Eggan. Det gjorde sitt til at jeg fikk lov å være med å kjøre hest i skogen. Da vi hadde kveldskamper så kunne jeg dra opp til Atle og kjøre meg en tur på morningen før kampen. Det å sitte i en vogn å kjøre var fantastisk. Nå skal det sies at jeg kjørte ikke fort altså. Dette var koseturer. Men man merker at det er krefter i sving. All respekt til dem som kjører hest. Det er noen tøffinger.

 

Du sier noen av dine venner er med på hest i andelslag, kunne du tenkt deg dette igjen?

 

Ja, nå har jeg vært medeier i flere hester opp i gjennom. Sist jeg var med spilte jeg i utlandet. Jeg er nok av dem som er glad i å følge hestene på nært hold. Så da jeg dro til utlandet i 2009, solgte jeg de andelene jeg hadde i ulike hester. Travet er deretter fulgt mer via tv og nett. Etter hjemkomst har jeg ikke kommet helt inn i det igjen. Mye på grunn av tid. Den første perioden jeg kom hjem pendlet jeg mellom Sogndal og Bergen. Ungene begynner også å vokse til. Tre unger skal følges opp. Men for å si det enkelt, jeg kommer til å eie hest igjen i fremtiden. Andelslag er også noe jeg har sansen for.

 

Kan du fortelle litt om fotballkarrieren din?

 

Jeg har jo spilt tre perioder i SK Brann. Har også spilt for klubber som Rosenborg, Benfica, Portsmouth (Premier League) og Kasimpasa i Tyrkia. Man kan vel si at jeg har hatt en lang og aktiv karriere.

 

Litt om sesongen i år Azar, dere kjempet jo lenge om serietittelen. Dere gikk på et surt nederlag hjemme mot Rosenborg for noen uker siden. Hvordan opplevde du dette?

 

Klart det er surt. Men sesongen er ikke ferdig enda. Vi har uansett gitt Rosenborg kamp ganske lenge. Vi har alltid sagt at vi ønsker å nærme oss Rosenborg og toppen av Norsk fotball. Det har vi gjort lenge i år. Men dessverre har vi ikke vært dyktige nok til å stå løpet helt ut. Det skuffer litt, men samtidig  har vi sikret oss en topp tre plass. Vi skal ikke bli helt historieløse. Det er ikke så lenge siden klubben var nede i OBOS ligaen. Vi skal legge oss i vintertrening og legge på oss mer muskler. Målet er å være i førersetet neste år. Vi ønsker oss titler i Bergen!

 

Omgangen i helgen, det er V75 med internasjonalt spill. Har du funnet noen objekter?

 

Jeg har banker på tre hester. (3) Ferrari B.R. (V75-1) er en ener. Han vant lett i Bergen sist og har en fin oppgave på papiret. (10) Lionel (V75-3) er en verdenstjerne. Han har vist flere ganger at slike hester han møter her, slår han. Lionel står i bakspor. Men tror ikke det betyr noe. Han er råsterk og tar dem tilslutt. En hest jeg liker svært godt er (9) Giveitgasandgo (V75-6). Jeg tror det blir tempo i dette løpet. Da kommer han etterhvert og tar dem. Dette er mine tre bankere i omgangen.

 

En hest jeg har tro på starter i andre avdeling. (2) Worrywart (V75-2) heter den. Hesten ser ut til å ha stor kapasitet og får i tillegg Bjørn Goop i sulkyen. Hesten har rotet litt i det siste, Goop er et pluss. Han er per nå et 5-6 valg. Hesten er spennende, virker sterk og tåler å gjøre litt selv.

 

Azar Karadaz har også satt opp et kupongforslag til lørdagens V75-omgang på Bjerke. Det kan du kjøpe her i saken.

 

 

 

 

Vinnerbongen takker Azar Karadas for praten og ønsker han lykke til videre i sesongen med SK Brann, og med spillet førstkommende lørdag på Bjerke! 

 

 

 

Innleveringsfrister Bjerke lørdag 17 november.

 

 

V4: 14.45

V75: 16.20

V5: 17.05

Dagens Dobbel: 18.20