21.11.2018 18:03

Jeg var ikke sjokkert over prestasjonen til Goldstile

Frode Hamre har vinnertippet Goldstile i forkant av flere løp. Det er liten tvil om at på stall Hamre har man hatt svært god tro på hesten. "Vi må jo si oss knallfornøyde med hesten på lørdag. Det skulle selvfølgelig bare mangle. Hesten innleder i tredjespor, setter full fart frem og runder frem til dødens. Men jeg var ikke sjokkert over prestasjonen. Hesten har vært bra hele tiden. Og det er bare tilfeldigheter som gjør at han ikke står med 4 strake seire" sier Frode Hamre. Vi har tatt en prat med Frode om planene videre med Goldstile. Hva sier han om hestens oppasser, Synne Nybø? Hvordan er sjansene til stallhesten Maestro i kveld? Les mer om det her.

Hvor fornøyd var du med Goldstile på lørdag?

Vi må jo si oss knallfornøyde. Det skulle selvfølgelig bane mangle. Hesten innleder i tredjespor, setter full fart frem og runder frem til dødens. Men jeg var ikke sjokkert over prestasjonen. Hesten har vært bra hele tiden. Og det er bare tilfeldigheter som gjør at han ikke står med 4 strake seiere.

 

  Goldstile marsjerer inn til 125000 kr på lørdag sammen med "vinnerbongen kusken", Tom Erik Solberg (Foto:Eirik Stenhaug/NR)

 

Hvordan har hesten tatt løpet?

Det ser ut som hesten har tatt det fint. Han har bare jogget rolig i etterkant. På fredag skal han gå intervaller igjen. Deretter skal ha få en helsesjekk av veterinær for å se at alt er bra helsemessig med hesten. Jeg har ikke noen mistanke til at noe er galt. Men det er alltid greit med en kontroll.

Vi la merke til du hadde hesten som førstevalg på tipslinjene før løpet, du må ha god tro på hesten?

Ja det har jeg, som nevnt. For det første har jeg jo kjørt hesten i løp, og vet hva hesten står for. Men jeg har også kjørt han i trening flere ganger. Det skal en god hest i klassen til for å slå han.

Hva er planene videre med Goldstile?

Vi har ikke spikret dette helt. Men det er mulig det blir en sølvdivisjonsfinale den 15 desember på Bjerke. Det som er helt sikkert er det vi satser mot Klass 1 finale på Solvalla annen juledag. Vi må finne et løp til for Goldstile sin del innen det. Mulig også dette blir et løp i Sverige. Vi har ikke helt tatt stilling til dette.

11 dager mellom evt søldivisjonsfinale og Solvalla, er dette noe du tror han takler greit?

Jeg tror ikke det er noe problem for hesten. Han er så god til å spise, drikke og slappe av. At normalt vil en hest som han ta dette på strak arm.

 

 Goldstile er en rolig type (Foto:Megler HC Gjestvang)

 

Hestens oppasser Synne Nybø. Hva kan du si om henne?

Synne gjør en fantastisk god jobb med alle passhestene sine, enten de heler Goldstile eller Roli Eld. Hun er en dyktig jente som fremdeles kan lære mye. Hun er jo ung, men svært interessert i jobben sin. Og vil også lære nye ting. Synne kommer til å få mer og mer ansvar hos oss. Jeg har skjønt det slik at Goldstile er en av favorittene blant passhestene hennes.

Hvordan går det med den svenske filiaen?

Det går fint, siste puljen med 7-8 hester dro i dag på morgenen. Vi har 15 hester i Malmø per nå.

Og ellers, er det kommet inn noen nye spennende stallhester i det siste? Eller er det noen på vei inn?

Nei, akkurat nå er det rolig. Men vi har masse fine hester på stallen for tiden. Så kan ikke si meg annet enn fornøyd med hverdagen.

Du sender ut Maersto fra stallen under V76 løpene på Bjerke i dag, sjansene her?

Han byr ikke skikkelig til i løpene. Nå har vi skiftet miljø på han og han står på Wik gård. Han har derfor gjort litt andre ting i trening. Han må sitte på vent, hesten kan mye mer enn hva han har vist. Men går med bremsen på. Blir selvfølgelig litt spennende første gang ut med nytt treningsopplegg.

 

Husk at det er superonsdag på Bjerke i kveld. Det liggere nærmere 600000 kr i bonuspotten, spill før kl. 19.00. Våre ekperten bonger ligger her: https://vinnerbongen.no/eksperten