01.12.2018 09:16

Jeg har god tro på min hest

Tom Erik Solberg er klar for V75 på hans hjemmebane Klosterskogen i dag. Tom Erik vurderer sjansene på hestene han kjører. Han serverer oss også omgangens sikreste vinner, en hest han ikke kjører selv. Tom Erik forteller ellers hvordan det står til på stallen, hva han ønsker seg til jul, målene for 2019. Han kommer også med klare meninger vedrørende lunsjtravet. Les mer om det her.

Kjører du noen vinnere i dag?

Nja, det er jeg ikke helt sikker på. 3. Royal Baby i V75 avd. 4. er iallfall beste sjansen. Hun kan få tet, og da leder hun muligvis hele veien. 1. Grace B.R som starter i samme løpet er ganske kjapp i beina. Får den rygg leder, så kan jeg nok tape for den. Men jeg har god tro på Royal Baby. Jeg kjører ellers 4. Ard i V75 avd. 1. Han fungerte ikke optimalt sist, og må vise bedre. Var riktignok ny skodd den gangen. Men møter nok for gode hester til å kjempe i toppen denne gangen. 3. Norma B. i V75 avd. 2. er en halvsjanse, kan være på trippel iallfall. 8. Deep Sea Dream V75 avd. 6. har kanonform. Men starter i fra spor 8, da minsker sjansene en del. Og det må klaffe veldig. Nei, skal jeg vinne i dag. Så er det nok Royal Baby som må ta seg av det. Men for all del, vi skal prøve å vinne med dem alle.

Hvem er omgangens beste banker?

1. Cokstile i V75 avd. 6. er omgangs mest sikre vinner. Jeg tror ingen slår den fra spor 1.

Hvem er den beste 2 åringen på stallen?

Jeg er veldig fornøyd med kullet. Hvem som blir best er ikke lett å si. Akkurat nå er Rock Me kommet lengst. Han gikk 19 i et rutineløp med rask avslutning nylig.  De andre har kanskje ikke vært holdt i gang på samme måten. Jeg er derfor ikke sikker på om dette blir den beste. Det er kanskje 3-4 stykker som skiller seg litt ut per nå. Te Amo Corazon, Fast Cash, Run To You og Rock Me er blant disse.  Det er flere som ser bra ut. Ingen i kullet skiller seg ut at de er dårlige iallfall.

Hvordan ser det ellers ut på stallen?

Jo det går fint. Unghestene ser jo svært fine ut. Det kom ellers inn et par «B.R hester» på stallen nylig.

Flytteplanene, hvordan ser de ut?

Nei, foreløpig ligger det litt på is. Vi må jo også evaluere hvor mye plass vi trenger etter hvert.

Hva kjente du på stall Vinnerbongen sin hest, Goldstile sist?

Han var knallbra. Han viste jo litt av det vi håpet han skulle vise på Sørlandet. Han vant lett på Bjerke iallfall. Hva jeg kjenner til skal hesten ut på Jarlsberg på en sprint til fredag, deretter sølvdivisjonsfinale på Bjerke den 15. desember og Solvalla den 26. desember.

Vi går snart inn i 2019, hva forventer du av sesongen?

Nei jeg håper å være med i de storløpene. Det er det vi jobber mot.

Og hva ønsker du deg til jul?

Fine treningsforhold. Kan vi unngå barfrost og ha fine forhold, da er jeg fornøyd. Jeg har jobbet mye på stallen i det siste, og være litt mindre på løp.

Har du ellers noe å melde?

Jeg håper de snart tar affære og kutter ut lunsjtravet. Det er ingen som tjener penger på det. Og det er ikke noe å trakte etter.

Men Norsk Rikstoto tjener vel penger på stevene?

De kan ikke tjene på dette i lengden. Man har ikke hestemateriell nok til dette heller. Man tar «livet» av hestene, og produktet er ikke godt nok synes jeg.

Det er en spennende omgang på Klosterskogen Travbane i dag. 800 meters banen med "siste indre" kan by på noen sjokkvinnere, og ikke minst gode spill. Som ekspert er det alltid det vi jakter. Finne hestene som er markert mindre av "salen" enn det vinnersjansene kanskje tilsier. Våre spill finner dere her: https://vinnerbongen.no/eksperten