06.12.2018 09:21

"Elite"hest bytter trener

En av landets bedre norskfødte hester har byttet trener. Vi har snakket med eier vedrørende trenerskiftet.

Elite B.R ble levert på Bjerke i går. Han går i trening til Tom Erik Solberg.  Elite B.R har tjent nesten 900000 kr. Han vant Johan Widdings minneløp og ble nummer 5 i Norsk Travderby i 2016. Han konkurrerte da i regi Geir Vegard Gundersen. Som 5 åring ble han solgt til nåværende eier Jørn Amundsen fra B.R Invest. I samme handel inngikk Escada B.R. Hun vant blant annet løp to løp på Solvalla i ettertid. Og gikk 10,9 som raskest. Elite B.R har konkurrert i regi av Eirik Høitomt, Marius Høitomt og Johan K. Eriksen.  Den billedskjønne hingsten har tjent nærmere 230000 kr til nå i år. 

Det foreligger ingen dramatikk i dette, sier Amundsen. Jeg og Johan K. Eriksen har snakket om dette over en periode.  Hesten ble levert til Tom Erik Solberg på Bjerke i går. Tom Erik hadde en ledig boks, da han leverte en kaldblods fra seg på Bjerke i går. Johan K. Eriksen er jo på flyttefot med mange av hestene til Sørlandets Travpark. En av stalljentene hans er sykemeldt over en periode, og Johan har ønsket å ha litt mindre hest på stallen denne perioden. Flyttingen av Elite B.R ble derfor en naturlig prosess. Det blir spennende å prøve hesten hos Tom Erik Solberg. Jeg har hatt hest på Furuheim treningssenter før, da Puce Tanic E. Da på filialen til Eirik Høitomt når han drev der. Tom Erik ville slippe Elite B.R ut i hagen i dag, og kjenne litt på han i intervaller i morgen. Deretter drar vi planmessig til Ole Einar Sem, og tar en kontroll på hesten. Hesten er pigg, blank og fin om dagen iallfall.

Og ellers hvordan står det til med hesteholdet til Jørn Amundsen?

Jo, jeg har Got You B.R stående hos Marius Høitomt. Jeg er spent på fremtiden hennes. Hun er jo ei norskfødt hoppe som ikke har så mye penger ift hva hun kan. Det er muligheter for at hun kommer i banen mellom jul og nyttår. Jeg har skjønt det slik at hun er kraftig på gang.

Ellers har jeg en åring etter Maharjah og Sharapova. Han har samme mamma som Elite B.R og Got You B.R. Han heter Javier B.R. Jeg er godt fornøyd med Johan K. Eriksen og har en god dialog med han. Så planen er at Javier B.R blir stående videre hos han. Jeg byttet Javier B.R mot Escada B.R med oppdretter Bjørn Rishaug. Hun er bedekt med Sj`s Caviar. Naturligvis skal jeg opp å se på det kommende føllet til våren.

 Javier B.R sammen med Johan K. Eriksen. Her under klasseløpshelgen i år (Foto:Geir/Vinnerbongen)