02.01.2019 05:20

Flotte V75 løp i vente i kveld

Bjerkebanen innleder 2019 med herlige spilleløp. Vi ser spillverdier i flere av hestene som stiller på startstreken. Olav Mikkelborg sitter bak kveldens største favoritt, Sirikit. Er det en vinner?

I V75 Bonus på Bjerkebanen tar til i kveld. Det innledes med et sprintløp. Lynkjappe Chellas Girl har trukket et flott førstespor sammen med Vidar Hop. Hva velger Hop å gjøre fra start? Like utenfor står Clint Classic i spor 2. «Popstallen» til Trond Anderssen og Kristian Malmin har hatt voldsom sving på stallen i 2018. Om Clint Classic får overta teten, kan mye være gjort. Stallen sender også ut 6. Kick Off Classic. Hesten som ble kjørt av Prinsesse Martha Louise tidligere i høst kan være en joker i leken. 10. Giant Star har vist gryende form den senere tiden. Bjørn Steinseth traveren må vel regnes i dette løpet? Vinnerbongen har allerede dannet seg et inntrykk av hvordan dette løpet blir. Mye av løpet blir nok avgjort på startsiden.

I V75 avd. 2 er det de stallansastte som skal vise frem kuskeferdigheter. Kometen fra 2018, Per Vetle Kals står nydelig til i spor 1 sammen med Wik Faksen. Velger duoen å kjøre til tet? Han vil nok bli utfordret av Spiktrollet og Ragnhild Bjørnebeth. I dette løpet har vi hester flere hester på blokken, som vi tror blir underspilte. Kan det bli uttelling når vi rangerer opp disse hestene på sluggersystemet?

V75 avd. 3 er et oppgjør mer hester som ikke har startet mye. Hestene har tilsammen gjort like over 80 starter. Vi har likevel dannet oss noen inntrykk på flere av hestene. 5 hester på strek, hvilket betyr 3 hester på rett volte og 2 på motsatt volte. Det samme gjelder tilleggsvolten. Strekhestene 1.Egge Mo`n og 3. Sæther Lomen får mange av pengene på seg. Er dette berettighet?

I den fjerde avdelingen er det Olav Mikkelborg og 10. Concerto De Lou som blir favoritter (trenden er endret i løpet av dagen, nå er hesten andrevalg). Duoen skuffet vel litt sist. Men dette var etter 2.måneders pause. Han er vel en av få hester i feltet som kan gjøre litt grovjobb selv. 1. Barbarian Division og 2. Cecilie Halbak (Cecilie Halbak har overtatt favorittskapet) kommer ut fra stallen til Kjetil Helgestad. Hestene har fra den stallen har hatt en kanon form i høst. Når to hester kommer fra samme stall, må man ta høyde for det. Selv om det er ulike kusker og eiere, så blir det sjeldent voldsom krig om posisjonene. Hvem vinner?

I avdeling 5 er det kaldblodshester som møtes til dyst. Olav Mikkelborg og Sirikit bli hardt betrodd. Moe Odin datteren har vært solid i Mikkelborg regi. Står denne gangen nydelig til å spor 2. Hva kan 3. Dæmro Kjempen om han får et løp med rygger igjen? Kan det være spurt ala Petter Northug i hans glansdager?

Så kommer vi til avdeling 6. Flere hester som er gode i klassen møtes til dyst. 1. Frøyu Pelle og Gunnar «dukk opp» Austevoll blir favoritter. Lynraske 5. Best Ruggen er tilbake på sprint. Dette bør være interresant. Det er flere vinnerhester i feltet. Samlet sett vant hestene i feltet over 30 seire i 2018. 3. Bossum Faksen tok hele 7 seire på 13 starter. Sist slet hesten med festet i banen. 7. Brenne Banker lyste i banen sist. Vidar Hop setter seg i sulkyen bak hesten for første gang. Et spennende element. Dette er nok et fint spilleløp. 

Pengene i V75-bonusen skal deles ut. 2. Eddie Arctous har vunnet sportrekningen. Bjerkechampion Eirik Høitomt sitter på kortene fra start. 4. Restless Bye The Sea og 6. Time For Money er også raske ut. Blir det kjøring om taktpinnen? Hva vil dette eventluelt koste for dem som er med og kjører? Hva kan vi forvente oss av 11. Whiskey Voice i Frode Hamre regi?

Omgangen er svært spennende. Det kan bli bra utdeling til spillerne. Det gjelder å analysere løpene godt gjennom dagen. Vi jobber hardt i løpsarkivet. Og kommer også til å snakke med noen av de aktive i forkant av løpene. Systemspill kan absolutt være noe å anbefale denne kvelden. Tipsbrevet er også fullt mulig å kjøpe. For dem av dere som kjøpte det til Leangen i går. Hadde vi andrevalget Bokli Teddy først på vår rank.  Fjerdevalget Vassli Tuppa var vårt andrevalg, mens i spillet ble hun et 4. valg. Røyns Stjernen satt som banker.  Andrevalget Quick Tilly var objektet for kvelden. 

Våre spill for kvelden finner dere her: https://vinnerbongen.no/eksperten