03.01.2019 07:39

245 000 kr innspilt på Bjerke!

Dag Sveinung Dalen imponerer stadig. Han ble i går årets første Bjerke vinner sammen med Kick Off Classic. Vinnerbongen hadde nok en fin dag for våre kunder og innledningen på året kunne knapt blitt bedre. Hovedbankeren på vårt tipsbrev Whisky Voice innfridde våre forventninger til fulle. Hele 3 av 26 bonger som gikk inn med 7 rette, var levert av Vinnerbongen

Det ble en bra dag for flere av våre kunder også på Bjerke i går. Vi omsatte for ca 145000 kr i V75 løpene og spilte inn totalt ca. 245000 kr. 26 bonger gikk inn med 7 rette, hvor Vinnerbongen klarte 3 bonger med 7 rette. Bongprisene var på to lag a seks spillere på 495 kr pr andel. Og et lag på 795 kr andelen fordelt på seks spillere. Lagene kunne dele rundt 70000 kr hver.  Nok en omgang vi er fornøyde med! Vinnerbongen holder voldsom form om dagen. Whisky Voice var vårt beste holdepunkt i omgangen, den innfridde. Vi lanserte også flere alternative bankere. Av dem innfridde Sirikit, mens Bork Oda og Sæther Lomen ikke innfridde som bankere. Av dere som så løpene, så travet vel både Bork Oda og Sæther Lomen svært gode løp. Slik er trav og spill, posisjoner avgjør mye. Vi bygde opp spillene våre rundt disse hestene, med klart mest vekt på Whisky Voice og Sirikit. Grunnen til vi mente at Whisky Voice var den beste bankeren, var innsatsfordelingen. Whiskey Voice ble markert på ca. 30 prosent, mens Sirikit ble markert på 66 prosent. På forhånd mente vi begge hadde like gode vinnersjanser. Derfor ble Whisky Voice dagens hovedbanker. Vi plasserte også noen penger på Giant Star etter en fin varming, det gikk ikke. Umulige Dag Sveinung Dalen var årets første Bjerke vinner. Han vant sammen med Kick Off Laser etter nok et smygløp. Duoen var andre ranket på vårt tipsbrev. På rangeringen var vi litt for dårlige på Fjellvang Frøkna og Rive Rodin. Derav falt endel av de mindre bongene med mulighet for 7 rette her.  

Om hovedbankeren skrev vi følgende: «Her kommer vår banker i omgangen ut. 11 Whisky Voice er en hest vi liker svært godt og i kveld må han bare spilles. Det skal sies at det blir en «kommune» hest og alle skal prøve seg på denne hesten i kveld. Han har blitt spilt voldsomt opp den siste tiden, og det er sjelden disse hestene vinner, men etter våre rapporter skal denne hesten ha sett helt rå ut i trening. Han har hele tiden vist kapasitet og vi ser ikke bort fra at dette er en traver, som kommer til å klatre i grunnlagene. Frode Hamre har vært strålende fornøyd med hesten i trening og nå har han også blitt strøket inn et spor noe som er en klar fordel. Kveldens motstand skremmer ikke og kommer han bare inn i løpet skal han ha en solid vinnersjanse. Vi tror Vidar Hop sender framover tidlig for å ha kontakt med de der fremme. Feilfritt er vinnersjansen solid og vi tar sjansen i en meget spennende omgang!  Banker!»

A: 11 B: 2-6-7-8-3-5 C: 4-12-10-1

 

Vinnerbongen går inn i ett spennende år, vi gleder oss. Det å arbeide med trav og hestespill er svært artig. For all del, det er ikke bare fryd og gammen. Når man er inne i dårlig perioder spillemessig, kan det være en tung byrde som henger over enn. Det er ikke fritt for at kundene skjeller oss ut og stiller spørsmål. Slik skal det vel også være. Vi vet alle hvor lett det er å kjøre løpet om igjen når man har fasiten. Uansett, man må prøve å nullstille seg om det ikke går som man har tenkt. Spiller man dårlig en periode, merker man at mange av kundene forsvinner. Om man er i god form, så kommer kundene tilbake igjen. Dette er vel helt naturlig. Jobben er artig, men tidkrevende. Det blir en livsstil dette, man må følge mye med. Det går stort sett trav hele døgnet. Og det å få med seg hva som skjer i form av varminger og annet, er viktig. Noen ganger varmer en hest svært bra, men blir for eksempel sjenert eller annet skjer i løpet. Da kan dette være et kjempe godt spill neste gang hesten starter. Kundene forventer at vi fanger opp slikt, og det er tross alt jobben vår også. Vi vil være best!

Spillmarkedet er i stadig endring. Vi merker at kundene ønsker mer og mer spill til utlandet. Det har nok litt med at det mange ganger er mer penger å spille om i disse omgangene. Samtidig som feltene mange ganger er større. Med flere vinnerkandidater og store felt, vinner det ofte hester som sørger for høyere utbetaling. Spesielt i sommer merket vi det var tungt. I flere av V75 omgangene her til lands, ble det svært favorittpreget. Og kundene fikk lite penger tilbake. Ikke bare hos oss, men generelt sett. Vi får håpe det blir jevnere felter denne sommeren. For dem som er ansvarlig for løpsutskriving er det ikke enkelt. Om man får en god hest i sin klasse, vil jo ikke eieren(e) at hesten skal bli straffet for det. Vi har ikke vanskelig for å forstå dette fra eierens ståsted. Men spilleren ønsker naturlig nok at feltet skal by på mange vinnerkandidater. Med andre ord, to interesser som kjemper hver sin sak. Vi i Vinnerbongen er både hesteeiere og spillere, så vi kan forstå begge parter. Vi er avhengig av både spillere og eiere, og må derfor prøve å få begge grupper fornøyde. Det er selvføgelig ikke noen enkel oppgave i mange tilfeller.

Uansett er vi en slik tid, at vi ønsker å spisse vår kompetanse både når det gjelder Fransk og Svensk trav/galopp. Vi må tilby våre kunder et godt produkt her, på linje med hva vi har vist vi kan i Norge. Både tidlig i høst på Færjestad og nå på nyttårsaften, nøt våre kunder godt av nettopp det. Det franske spillet har også hatt en positiv utvikling hos oss. Både resultatmessig og omsetningsmessig. Vi kommer derfor til å reise noen turer både til Frankrike og Sverige i løpet av året, for å få enda bedre innblikk i travsporten her. Det å danne seg ett inntrykk av hester og folk på nært hold, har en betydning når man skal komponere bonger for kundene våre. Ikke minst det å sette seg inn i de ulike kulturene.

Når det gjelder våre mål for 2019, så er de flere. Først og fremst skal vi sørge for at vårt spillende publikum skal få et godt produkt når de velger Vinnerbongen. At vi derfor blir enda klarere på hva dere kjøper når dere velger en bong hos oss, er et mål for oss. Det å spesifiere dette er ikke alltid så enkelt lang tid før løpene tar til. Vi jobber slik at vi innhenter endel informasjon gjennom løpsdagen. Både i form av å snakke med de aktive, følge varminger i banen og annet. Noen ganger fører dette til suksess, andre ganger burde man kanskje både lukket øre og øyne! Spillet skal i hovedsak uansett baseres på vårt tipsbrev. Men spesielt innenforbi de 3-4 første avdelingene i V-spillene, kan det avvike. Grunnen er at man ofte får se en del av disse hestene i varming før løpene starter.

Vi vil også jobbe videre med å promotere sporten. Det vil si hestene og personene som steller med dem. Vi tror dette er nøkkelen for fremgang i travsporten. Både hester, kusker, trenere, oppassere, oppdrettere og eiere er de beste ambassadørene vi har i trav og galoppsporten. Disse må vi bruke! Hva hadde Petter Northug vært om han bare var en som løp på ski med startnummer 1 på brystet? Antagligvis ingen personer som hadde fattet interresse for langrenn om det foregikk slik. Vår oppfordring til de aktive er at de må tørre og stikke seg ut. Aktørene må få en identidet, bli lagt merke til. Travsporten trenger sårt mer blest, og ikke minst et yngre publikum. Vi jobber derfor aktivt med vår facebook side og på sosiale medier. Dette først og fremst for å få yngre grupper til å bli like glad i travsporten som det vi er. Travbanen er sånn sett unik. Man kan møte folk fra alle samfunnslag, aldere og kanter av landet. På travbanen blir vi stort sett like, og hesten er den som trekker oss sammen. På banen kan man nyte god mat og drikke sammen. Ikke mange sportarrangement som kan tilby noe slikt. Dette bør vi nok tydeliggjøre enda mer. Og de beste personene til å få folk med på banen, er nettopp dem som er glad i travsporten. Vår oppfordring er derfor at man tar med venner og kjente, og gir dem en opplevelse på travbanen. Det samme gjelder ift spill. De aller fleste vil være med å spille for en liten sum når det gjelder hest. Men de vet ikke hvordan man setter opp en bong.

De fleste av dere som leser dette, er nok like interessert i denne sporten og hestene som det vi er. Vi skal gjøre vårt for å være gode ambassadører for travsporten. Det vil si at vi stiller på travbanen med godt humør, og gleder oss over å få være endel av dette ,bør være en rettesnor for oss alle.  Håper vi sees på travbanen i 2019.

Godt nyttår fra oss i Vinnerbongen!