17.01.2019 16:49

Besøk på Victoria Park, Wolvega

Vi har besøkt Victoria Park, Wolvega. Vi fikk en rundtur av direktøren der, Ralf Dekker. Finnes det løsninger her for en Norsk bane? Er det produktet vi tilbyr gjestene som kommer til banene godt nok? Vi har laget en film fra rundturen vi fikk med Herr. Dekker.

Det å trekke folk til travbanene er noe det stadig snakkes om. Men vi må stille oss spørsmålet, er fasilitetene gode nok? Frister det til gjentakelse? Nei, vil kanskje mange svare. Er det slik at vi har hatt for mye søkelys på tall når det gjelder spill, tilbakebetaling og hesteeierpremier, og mindre fokus på publikumsfasilitetene? Vi vet spørsmålet er utrolig vanskelig å svare på. Men kan vi forvente fremgang om man ikke lokker til seg folk til banen. Som igjen skaper spillere og potensielle hesteeiere. Satsing på fasiliteter vil nok gi effekter, både på kort og lang sikt. 

Om vi skal få nye (og etablerte) folk til banene, må det iallfall tilbyes noe. Valgmuligheter når det gjelder både mat, lydnivå, utsikt etc. Kan vi forvente at det kommer flere folk på banene når man føler man kommer flere tiår tilbake i design, løsninger, meny etc.? Hva er konsekvensene på lang sikt, dersom man ikke utfordrer banene på dette området?

Vi har besøkt Victoria Park, Wolvega. Dette er en bane som har skjønt det. Det tilbyr fire ulike muligheter for publikum. En del er for sponsorer, eiere og andre, hvor man kjøper seg en plass. Her tilbyes det A La Carte meny, samt god utsikt mot banen. Denne plassen er kalt Business Loungen. Like ved ligger en Premium Lounge, dette er mer for nye folk. Her får man buffe og noe godt å drikke, om man ønsker det. Det er også muligheter for spill veiledning og bli med i indrebane bilen. I første etasje er det en stor hall som kalles for Victoria Plaza, dette er for «gambleren». Tv sendingen og informasjon har fokus her. Om man beveger seg like over gangen for Victoria Plaza, kommer man til Virgill Boko loungen. Her føler man at man er mer på bar/pub. Det er høyere lyd og ungdommen trekker i hovedsak hit.

Som dere skjønner, har man mange valgmuligheter her. Victoria Park ble nyrenovert for mellom 8 og 9 år siden. Det var en ganske vanlig løpsdag når vi var innom her, likevel var det ca. 700 mennesker på plass. Bygget er også lekkert interiørmessig, og man får en følelse av at hit vil jeg igjen.

Vi laget en film som viser hvordan bygget ser ut, og snakket med direktøren på banen, Ralf Dekker. Hvilken Norsk bane tar ballen? Hva mer Jarlsberg Travbane? Se filmen her:

  Rundtur på Victoria Park, Wolvega