01.02.2019 08:56

Ukens oppasser, Josefine Eilertsen

Ukens oppasser kommer fra en svært aktiv travfamilie. I helgen seler hun ut King Royal i V75 på Biri. Ikke nok med det, hun kjører også hesten selv. I 2018 ble hun Norsk Mester for stallansatte blant kuskene. I det slagene feltet var blant annet hennes samboer, Adrian S. Akselsen. Spesielt er det også at hennes søster, Silje Kristin Eilertsen, klarte å vinne NM for stallansatte i 2014. Josefine Eilertsen (25) jobber til daglig for Lars O. Romtveit. Er han en god sjef? Hvordan fungerer samarbeidet med sjefen? Hvilken seier som oppasser husker hun best? Hvilke hester har betydd mest for Josefine? Hvem mener hun er Norges beste kusk? Hvorfor er hun blitt en bedre kusk/rytter for hvert år som er gått? Hun er også klar på hvilken hest hun ville hatt som oppasser, dersom hun kunne velge fritt. Les mer om Josefine her:

 

Vi gjør avtale med Josefine om å ringe henne på torsdag.

Hva holder du på med?

Akkurat nå er det lunsjpause. Vi er ferdige med å kjøre hest for dagen. Og senere skal jeg en tur til frisøren. Vi har det fritt og greit i hverdagen hos Lars O. Romtveit.

Hva fikk deg til å begynne med trav?

Jeg kommer jo fra en familie som er svært engasjert i trav. Når vi var små kom min far hjem med en kaldblods. Vi holdt da til i Harstad. Hele søsken flokken ble bitt av travbasillen når kaldblodshesten kom til gårds. Jeg husker ikke navnet på kaldblodshesten.

Etter hvert drev jeg med ponnitrav. Det var veldig artig, selv om ponnien jeg hadde ikke var så veldig god. Jeg kjørte en del ponniløp ja.

Hvem har du jobbet hos til nå?

Jeg har jobbet 1 år hos Connie Engebråten. Deretter var jeg 3 år hos Eirik Høitomt. Nå har jeg hvert ca. 5 år hos Lars O. Romtveit.

Du har jobbet for Eirik Høitomt og nå Lars. O Romtveit. Er det store forskjeller for deg i hverdagen å jobbe for Romtveit kontra Høitomt?

Jeg lærte mye hos Eirik Høitomt. Og det var en veldig fin tid. Den største forskjellen for min del er nok at hos Romtveit har jeg fått mer sjanser i banen. Jeg har fått ri/kjøre en del løp. Det har gjort at jeg er kommet lenger i karrieren min. Og jeg får nå enda mer tillit i banen enn tidligere.

 

 Hun leverer bedre i banen for hvert år som går. Her sitter hun opp bak Delamain i Thor Tholfsens minneløp i 2018. Duoen ble nummer 3 i løpet, til nesten 85 ganger pengene! (Foto:Geir/Vinnerbongen)

 

Hvilke passhester har du?

King Royal, Faks Blæsen, Storm Jaro, Odd Zevs, Voje Diva, Hassel Nora, Komnes Realia, Superb Story og Frøken Lovise

Har du møtt noen hest på din vei som betyr litt ekstra for deg?

Ja, det er nok Cantabharmony og Queen Corall. Disse har vært mine gull. Cantabharmony var jo svært bra. Jeg deltok blant annet med han på elitloppsøndagen i montèløp. Ikke bare var han god, men han var også utrolig artig å holde på med. Queen Corall fikk jeg mens jeg jobbet hos Lars. Hun var kanskje ikke alltid den beste, men hun står meg likevel nær.

Hvilken seier husker du best som oppasser?

Da jeg jobbet hos Eirik Høitomt vant Sanna Bob Axel Jensens minneløp for hopper. Denne seieren henger høyt.

 

 Seieren med Sanna Bob i Axel Jensen minneløp for hopper i 2012, er oppasser seieren som henger høyest for Josefine til nå (Foto:Eirik Stenhaug/NR)

 

Og hva når det gjelder største seier som kusk/rytter?

Det var når jeg vant NM for stallansatte som kusk i 2018. Dette var gøy. Det var deilig å stå på toppen av pallen sammen med de beste stallmannskuskene.

Har din samboer Adrian S. Akselsen fått høre dette mye i ettertid?

Nja, kanskje litt. Sier en humørfylt dame. Han ble jo bare nummer 3. Og det er vel på sin plass at han får høre dette.

Det var også økt i innkjørte kroner hvert år siden du startet med å ri/kjøre. Hvor fornøyd er du med 2018 som til nå var din beste sesong?

Det har godt utrolig bra. Fjoråret var jo svært bra. Og det handler nok om at jeg har fått mer tillit i banen. Jeg håper jeg kan lære enda mer, og bli enda bedre i fremtiden.

Hva føler du at du har utviklet deg på i banen de siste årene?

Jeg har nok blitt roligere, jeg føler jeg er blitt bedre til å disponere hestene på en fornuftig måte.

 

 Josefine Eilertsen er også blitt en svært god montè rytter. Her sammen med C.C Princess under påsketravet på Klosterskogen (Foto:Julie Kjærmann Jensen)

 

Hvem er Norges beste travkusk?

Det er Eirik Høitomt. Han er god til å kjøre begge raser. Og god til å kjøre alle typer hester. Han er rett og slett bare best, synes jeg.

Hva gjør Lars O. Romtveit til en så god travtrener?

Det er nok at han jobber på en liten annen måte enn mange andre. Han benytter seg også mye av kiropraktikk, i stedet for veterinær. Lars er også flink til å lese individet.

Hvordan fungerer samarbeidet dere imellom?

Svært bra, og jeg trives veldig godt på stallen. Vi har fine hester å jobbe med. Og det er lagt godt til rette for at man har en god arbeidsplass. Lars er en god sjef.

Hvem utgjør teamet til Romtveit?

Nå er det meg, Lars og Thomas Rød. Thomas er med tre ganger per uke. Han kjører både hest og er med til alt det som trengs. Per nå er det ca. 30 hester på gården om man regner smått og stort. Det er en del avlsdyr tilknyttet gården. Vi har også en del spennende unghester, deriblant noen 3. åringer som ser fine ut. Jeg vil ikke trekke frem noen av dem enda.

En normaldag for din del, hvordan ser den ut?

Jeg begynner kl. 07.00. Jeg jobber mange ganger lenge i stallen. I og med jeg også rir/kjører en del løp. Så blir det jo mye trav i løpet av en uke. Jeg ser naturlig nok også en del trav via tv skjermen. Men om jeg har fri en kveld, så prøver jeg også å trene litt selv. 

Hvordan virker King Royal for dagen?

Han ser fin ut og jeg tror formen er fin. Men møter så gode hester, at vi er fornøyd med premie.

Hva fenger mest, trening av hest eller stell av hest?

Jeg kan ikke trekke ut hva som er best, det er nok totalpakken som fenger. 

Hva er det beste med å jobbe som stalljente, og hva er det verste?

Man får jobbe med det man liker. Det verste er helt klart kulda om vinteren.

Om du skulle velge deg en passhest, hvor du kunne velge fritt, hvilken?

Da hadde jeg nok stjålet Odd Herakles av sjefen. Lars kjører stort sett Odd Herakles, mens jeg får ri en tur på han av og til. Hesten har en utrolig holdning, og utstrålingen er noe helt sjeldent. Han hadde vært like kul om han ikke var god, for å se det slik. En hest med topphumør.

Kaldblods eller varmblodshest?

Jeg vil nok si kaldblods, men har jo varmblodshester selv.

Fremtidsplanene, hvordan ser de ut?

Foreløpig trives jeg veldig godt slik jeg har det nå. Det passer meg bra å jobbe som stalljente. Og har ikke lagt noen store planer utover dette.

 

Her sitter hun opp bak en hest som vil fremover (Foto:Julie Kjærmann Jensen)

Vi ønsker Josefine Eilertsen lykke til i helgen og fremover. Liten tvil om at jenter som Josefine Eilertsen er med og styrker travsporten. Stallen til Lars O. Romtveit er helt klart en sterkt ledd med jenter som henne med på laget. 

 

Husk at det en herlig V75 runde på Biri i helgen. Vi mener dette er den beste V75 omgangen vi har sett på lenge. Flere åpne felt, dette kan sørge for solide penger inn til våre kunder. Om du vil ble med å spille en andel. Så finner du våre eksperten lag

her: https://vinnerbongen.no/eksperten