12.02.2019 16:57

En av landets beste 4 åringer bytter trener

Hesten vant et storløp med 100 000 kr i førstepremie i sin siste start. Vi har snakket med den spennende 4 åringens trener, for å finne årsakene til trenerbyttet.

 

Matchplay S.S innledet karrieren til strålende seier allerede i februar som 3 åring i fjor. Etter dette var det noen "skjær i sjøen" med den flotte Credit Winner sønnen. I september i fjor var han tilbake som en vinner, og hadde en strålende høstsesong. Hingsten som ble kusket av Oddvar Mæland tok blant annet en sterk seier i Jærløpet i desember.  Matchplay S.S kjørte inn hele 215000 kr og tok 3 seire på 11 starter. Han var dermed blant de 10 beste Norskfødte 3 årige hingstene og vallakene i fjor.  Vi har snakket med hestens hovedeier og trener, Geir Johansen. 

Hvorfor flytter du Matchplay S.S til Sørlandet?

Helsen min er ikke så god, og det er noen skuldre jeg gjerne skulle fått litt orden på. Jeg skal derfor opereres i skuldrene. Så får vi se hvordan dette går. Hesten drar derfor til Johan Kringeland Eriksen på Sørlandets Travpark i morgen.

 

 Eier og trener Geir Johansen etter seieren i Jærløpet (Foto:Skjermdump, RD)

 

Hva var det som førte til at du flyttet til Kringeland Eriksen?

Det er vel to årsaker til det. Alternativbehandler Ernst Karlsen er innom og behandler hestene på stallen til Kringeland Eriksen. Jeg har hatt et bra samarbeid med Karlsen over lengre tid. Jeg kjenner også til Kringeland Eriksen fra tidligere. Det er en seriøs trener, samtidig er han grei å ha en dialog med. Så det går litt på personligheten til treneren også.

Matchplay S.S debuterte med en imponerende stil i februar i fjor, før han gikk 4 løp med galopp. I september var han tilbake som en imponerende vinner. Slet hesten med noe i denne «galopp» perioden?

Som nevnt så har jeg jo hatt et samarbeid med Ernst Karlsen over lengre tid. Det har til og med hendt jeg har kjørt med hesten for å behandle han hos Karlsen på Sørlandet. Ernst skal ha mye av æren for at vi fikk orden på hesten igjen, og at Matchplay S.S var såpass god i høst. Samtidig slet hesten litt med en hovsprekk. Vi bagatelliserte nok dette litt. I de tre siste løpene han gikk, så gikk han med en plate. Dette hjalp nok også, men hovedårsaken til hesten kom tilbake igjen, var nok Ernst Karlsen.

Hvordan har hesten trent etter seiersløpet i Jærløpet?

Han har trent fint, men vi har prioritert styrketrening. Så det er først nå hesten skal sette opp imot løp. Jeg har et håp om at Kringeland Eriksen kan ha han klar til Thai Tanics æresløp i påsken på Klosterskogen. Håper vi kan finne et løp til han før det, og at ting virker bra. Det er en foreløpig plan iallfall. 

Hvordan ser målene ut med Matchplay S.S i år?

Vi håper jo han skal være god nok for de større løpene i år. Og drømmer jo om å være med Derby. Men for all del, de skal være gode for å være med der. Per nå kjennes iallfall fin ut treningsmessig, og virker sterk. Jeg har sammenliknet han med min tidligere Whatsoflying S.S. (samme mor som Matchplay S.S, Flying Wood) Og føler at det er bra kapasitet i Matchplay S.S. Han er litt spesiell, blant annet litt sprutredd. Så i de siste løpene har han gått med ei sprutmaske. Jeg håper vi kan få plukket denne av. Jeg drar iallfall med hesten til Sørlandet i morgen. Regner med å ankomme stallen ut på ettermiddagen. Dette blir spennende, sier Geir Johansen.

Vi ønsker Geir Johansen og stall Bacon lykke til med 2019. Dette er utvilsomt et spennende 4 års kort denne sesongen!

 Får vi se Kringeland Eriksen på sermoniplass som trener sammen med Matchplay S.S? Her er han avbildet sammen med Reime Kongen (Foto:Geir/Vinnerbongen)