01.06.2019 14:34

Eirik Høitomt: en stor opplevelse å kjøre VM

Eirik Høitomt har nettopp lagt bak seg en svært spennende uke. Den godeste Høitomt var med og kjempet oppe i toppen av VM for kusker helt tilslutt. Han endte tilslutt på en 5 plass i sammendraget. Hvordan opplevde Høitomt uken? Hvorfor kjørte han så mye innvendig? Hvordan var opplegget? Eirik forteller også om en kusk han kjørte mot, som ikke var fremmed for å gi de andre kuskene en "bredside". Les mer her:

Hallo Eirik, hvordan er formen?

Formen er fin den, akkurat nå sitter jeg på toget fra lufthavn på vei hjem. Det var bankett i går etter mesterskapet. Så en aldri så liten feiring ble det.

Er du sliten etter en lang uke?

Egentlig ikke, det har gått veldig greit. Vi har fått hvilt en del mellom slagene. Men for all del, jeg kjenner det skal bli godt å komme hjem til egen seng, samt få lagt seg til normale tider.

 

 Eirik Høitomt i de Norske fargene (Foto:Trond Martinsen)

 

Hvordan har det vært å kjøre VM?

Det har vært veldig bra, det har vært et svært bra opplegg rundt dette. Vi har blitt fulgt godt opp hele veien. Svenskene var gode til å arrangere, så dette skal de ha kreditt for.

Hva synes du om hestemateriellet?

Hestemateriellet var bra synes jeg. Opplegget med at enhver som fullførte løpet fikk 4000 kr i premie virket til å slå godt an. Det virket til at det ble meldt gode hester i løpene som følge av dette.

Vi så en litt annen Eirik Høitomt enn det vi er vandt til. Du satt mye innvendig. Var dette taktikk, eller fordi du hadde mye dårlige spor i løpene?

Det var nok mest fordi jeg hadde en del dårlige spor i løpene. Det er ikke lett å finne posisjoner når man står i spor 7,8,11, 12 etc. Da må man nesten kjøre innvendig og sjanse litt, dersom det skal bli noen poeng. Det svarer seg også å kjøre i trav i disse løpene.

Er det noen løp du er spesielt stolt av, mht kuskingen?

Det er vel kanskje to løp jeg husker best. Kolar Vicken var en kaldblods jeg kjørte i går. At jeg kom feilfritt inn til 3 plass i var jeg fornøyd med.  Deede Star (trent av Timo Nurmos) som jeg vant med på mandag var heller ingen enkel hest å kjøre. At jeg vant med den, er jeg veldig fornøyd med. Hesten holdt på å galoppere mange ganger, det var nesten som en vrien kaldblods å kjøre.

Er det noen løp du irriterer deg over, og mener du kunne gjort det bedre i?

Jeg var litt for tidlig opp til bilen med Enjoy Wifi. Samtidig gikk bilen litt seinere enn hva jeg er vandt med. Hesten galopperte, den var mye spilt. Og jeg irriterer meg litt over dette i etterkant. Down and Dirty valgte jeg også å sitte innvendig med på Solvalla. Hesten hadde mye krefter over mål. Jeg fikk en del kritikk for dette. Men alt er lett etterpå i denne trav verdenen.

Hva synes du om verdensmesteren, Rick Ebbinge?

En svært god kusk som mestrer det meste. Han forvaltet sjansene han fikk på en svært fin måte. Det var veldig jevnt i toppen dette året. Men jeg synes han var en verdig mester.

 

 Rick Ebbinge, årets verdensmester (Foto: Trond Martinsen)

 

Hvem har imponert deg mest blant de øvrige kuskene?

Jeg kan vel ikke trekke frem noen spesielle. Generelt holdt kuskene et høyt nivå.

Hvordan var det å kjøre mot «ukjente kusker» kontra kusker du kjører nesten daglig mot her hjemme?

Jeg synes dette gikk veldig fint. Den eneste som var «annerledes» blant kuskene i dette mesterskapet, var Frank Nivard. Han brydde seg ikke, og gav de andre en «bredside» når det passet han. Men det er vel slik man er vandt til i Frankrike, de forholder seg jo til et annet reglement.

Om du skal oppsummere VM, hva husker Eirik Høitomt best?

Hele greiene var en stor opplevelse for meg. Jeg er takknemlig for at jeg fikk delta. Opplegget var bra, hestene var jevne og turen var fin.