13.07.2019 23:29

Sponsorkusk Solberg i storform

Akkurat som Vinnerbongen er også Tom Erik Solberg i vinnerform. 8-5 er formtallene for sponsorkusken til Vinnerbongen. Det er godt å ta med seg nå som turen går videre til Østersund og Derbykvalifiseringer søndag.

Tom Erik Soleberg har lagt bak seg en strålende uke og ser nå frem imot Derbykvalifiseringer i Østersund søndag. 

 

(Tom Erik Solberg tok tre seire på Sørlandet lørdag, nå går turen videre til Østersund hvor han skal prøve å kvale inn hester til Svensk Derby.) (Foto: Eddo / Vinnerbongen)

 

8-5 hva for noe?

 

Det er kjørte løp og seiere for Tom Erik fredag og lørdag. Tre løp og seier med Valle Ask og Park View på Biri fredag ble fulgt opp med tre seiere på fem løp lørdag kveld på Sørlandet travpark.

 

Ikke verst det, Tom Erik.

 

- Det er kjempebra. Jeg har et godt samarbeide med mange og har dyktige folk rundt meg. Det er nøkkelen til de gode resultatene, sier en fornøyd trener og kusk.

 

Siste uken har han kjørt 18 løp og vunnet åtte av dem.

 

- Det har vært en god uke må jeg si. Kjører jo ikke så mange løp lenger, men seiersprosenten er absolutt godkjent. Det er ikke økonomi i det å reise å kjøre løp hver dag. Har jo også stall vi må ta oss

  1. Det er morsomt å holde på med de fine unghestene til Nils Munkhaugen, sier Tom Erik.

 

- Fast Cash skulle startet lørdag. Hva er galt med henne?

 

- Ikke noe alvorlig. Var ikke fornøyd i de siste intervallene og hun ble behandlet i et kne. Det er viktigere oppgaver for Fast Cash til høsten, sier han.

 

Når vi snakker med han på tur hjem fra Sørlandet er han i Grimstad. Der skal han ta knekken på en hamburger før han er hjemme og tar par timer på øyet.

 

- Klokka tre i natt går turen til Østersund. Vi er framme ca halv tolv. Morten Skifjeld er sjåfør. Det blir spennende Derbykvalifiseringer, sier Tom Erik før han går gjennom hestene han skal kjøre.

 

- Eldoda er jeg spent på. Hun har helt klart kapasitet til å vinne hele greia, men da må hun fungere. Trener Anders Lundstrøm Wolden har kommet med gode rapporter og det blir meget spennende med henne.

- Tangen Siri er i fin form og traver gode løp. Hun bør i alle fall gå videre. Ellers er Ard også i form til finaleplass. Han mangler litt på toppfarten til beste enda, men han skal fortsatt ha en del å gå på. Tangen Frida er vrien for meg å plassere. sier Tom Erik Solberg.