03.01.2020 09:44

Kihlström kusker vår lunsjbanker!

Årets første lunsjomgang fra Sverige. Det er hovedbanen i Sverige, Solvalla som er verdt for løpene og det er mange fine løp under denne fredagen. Vår banker kommer ut direkte i innledningsløpet! 

Lunsjtrav på Solvalla travbane fredag 03. januar.

 

 

Solvalla travbane byr på dagens lunsjmeny. En fin omgang med flere gode hester på startstreken. Mange sterke favoritter i omgangen, som bør ha gode vinnersjanser i sine respektive løp. Det dukker opp et par gode objekter til slutt i omgangen, som vi skal prøve å ta oss betalt på.

 

 

Her er våre vurderinger til Solvalla:

 

V65-1:

10 Uret blir vårt holdepunkt i omgangen. Pasi Aikio har hele tiden hatt høye ambisjoner med denne hesten og han har virkelig gitt et fint inntrykk i comebacket. Han slo på en galopp direkte nest sist på Solvalla etter pause, men ble ikke presset av Örjan Kihlström etter galoppen. Inntrykket hesten viste i løpet var uansett fint og han så meget bra ut i kulissene. Han hadde tydelig vis gått mye frem med det løpet i kroppen. Marcus Lilius kjørte som han hadde den beste hesten på Eskilstuna sist og det hadde han også til gangs. Han gjorde store deler av jobben i dødens og Uret hadde små problemer med å koble grepet fra den posisjonen. 7-åringen forsvant i fra konkurrentene på en imponerende måte. Dette er en traver med veldig lite penger på konto i forhold til sin store kapasitet. Örjan Kihlström sender nok i vei tidlig og uansett posisjon skal det være snakk om en topp vinnersjanse. Vi spekulerer ikke imot storfavoritten i dette løpet med inntrykket sist i bagasjen.

 

 

V65-2:

9 Leon er vi klart inne på i dette montèløpet. 8-åringen kommer ut fra formstallen til Hannu Korpi, som virkelig har sving på seiershjulet om dagen. Han var ute i et montèløp i forkant av V75-omgangen på Mantorp sist hvor han møtte gode hester som Simb Triumph og Galactica for å nevne noen. Emilia Leo fikk stifte bekjentskapet med hesten ved den anledning og hun valgte å holde et jevnt hardt tempo i front. Korpi-traveren holdt stilen mesterlig til andreplassen og innsatsen var meget bra. Han møter ikke langt så tøff motstand i dette montèløpet og med ytterligere fremgang til dagens løp kan vi forvente en ny bra innsats av Leon. Vår idè i et meget åpent montèløp.

 

 

V65-3:

11 Quartam De Victor er en helt riktig favoritt i dette løpet. Hesten har et veldig lite grunnlag på konto og har en fin oppgave foran seg i dagens løp. Hesten ble kraftig sjenert ut på den siste langsiden sist, men avslutningen etter galoppen var av beste merke. Vi hadde underkant av 13 på klokka den siste runden og inntrykket var bunnsolid. Mika Forss liker hesten svært godt og selv om han står i bakspor i dette løpet må vi bare sette han først på rangeringen etter innsatsen sist. Dette virker som å være en hest litt utenom det vanlige. God vinnersjanse og rett favoritt i løpet.

 

 

V65-4:

Claes Sjöstrom sender til start to hester i flott form i dette løpet. Han kusker selv 9 Vine Vision som er i betydelig bedre form enn det raden indikerer. Han var ute i V75-løpet Indra Secret vant på Bergsåker sist. Mika Forss måtte bruke Sjöström hesten hardt innledningsvis for å komme seg til tet, så han valgte siden å slippe da han fikk ny trykk etter en snau runde. Han fikk sen åpning i løpet og avslutningen ned oppløpet var meget bra med tanke på den tøffe innledningen. Formen er meget bra og klaffer det bare litt med løpsopplegget er vinnersjansen god. 11 Up To Me får Örjan Kihlström bak spakene i dagens løp noe som er svært spennende. Hoppa fikk et fint løp i et innvendig par sist, og da luken kom avsluttet hun meget sterkt. Det var et solid forminntrykk på hoppa og har hun bare litt flyt med posisjonene underveis er hun med på foto. 8 Busy Doin`Nothing kan være supersjokket i løpet. Hesten kommer ut fra formstallen til Erik Svensson som vant løp her forleden med Pirat Broline med nettopp Marcus Lilius i sulkysetet. Busy Doni`Nothing har vært ute mot tøff motstand i det siste og vist flott form. Sporet trekker selvfølgelig mye ned, men har han bare litt flyt med posisjoner underveis kan han skrelle.

 

 

V65-5:

1 Happy Romeo må være et godt spill i dette løpet. Hesten har vist flott form i lengre tid uten å få særlig betalt. Det kan han absolutt få i dagens løp. Han kan løse bra fra start og vi ser ikke bort fra at Claes Sjöström kjører seg tidlig til tet og fra den posisjonen skal det være snakk om en solid vinnersjanse. Han tok en enkel seier fra tet på nettopp Solvalla 02/10 hvor han ledet løpet hele veien. Nest sist gikk det store ord om hesten i forkant av løpet, men han ble sittende fast for lenge. Da luken først kom ut i oppløpet avsluttet han meget bra til fjerdeplassen. Formen er meget bra og kommer han seg til tet er Happy Romeo hesten å slå for konkurrentene.

 

 

V65-6:

12 Isco Boko har vi følelsen for i finalen selv fra spor 12 bak bilen. Dette er en grunnkapabel traver som vant 3 av 9 i fjor. Han kommer tilbake etter en liten pause, men rapportene fra Mattias Djuse er gode i forkant av løpet. Han måtte kun se seg slått av gode hester som Global Unspoked og Joe Martini i sin siste start og det er ingen av deres kaliber i dette løpet. Kommer han bare inn i løpet fra spor 12 og det blir litt tempo over forestillingen der fremme tror vi han runder alt og alle ned oppløpet sammen med meget vel kjørende Magnus A. Djuse.

 

 

Husk å lever spillet ditt før klokken 12.20!