20.04.2020 10:49

Jeg gleder meg!

"Kompromissløs, frekk, uredd, gjør trekk som er uforventet, bestemt, får voldsom fart på hestene, storløpskusk" er begrep som passer til Tom Erik Solberg når han setter seg i løpsbanen. I dag er han klar for å kjøre løp på Åby Travbane. Han sitter også opp bak noen hester som skal regnes helt i toppen. Vi har tatt en prat med Tom Erik Solberg. Hvordan ser det ut på forhånd? Og hva er Solbergs planer fremover? Hvordan var helgens banejobb for Odd Herkales? Han var også å kjørte endel hester på stallen til Øystein Tjomsland forrige uke. Kan han avsløre noen nye stjerner? Solberg kommer også med en klar melding når det gjelder premiene i Norske travløp fremover. Les er om det her:

I går var travet i gang i Norge igjen. Hvordan var det å kjøre løp?

Det var naturlig nok veldig godt å komme i gang igjen i løpsbanen. For egen del var ikke resultatene kanskje ikke all verden. Og min aller beste sjanse for dagen, Stjerne Kos var ikke som best for dagen. I samråd med eierne valgte vi derfor å stryke hesten. Jeg registrerte ellers at det ble en høy omsetning, hvilket var svært gledelig. Omsetningen stoppet på over 8 millioner kroner, mens det ble delt ut 213 000 kr i premier til hesteeierne. Det er selvfølgelig ikke holdbart i lengden. Vi får håpe premiene kommer opp på et bedre nivå. Vi kjører også minst 2 løp mindre enn ved en vanlig løpsdag. Premiene fra disse løpene man ikke kjører, må da i det minste kunne tillegges de løpene man kjører. Skal vi få tilbake optimismen, må premiene opp!

Nå er du i ferd med å i å bli svenske?

Jeg er på vei til Åby, og har kommet meg inn i Sverige. Jeg må med andre ord forholde meg til karantene reglene. Jeg kommer til å dra hjem igjen etter løpene i kveld. Og setter kursen mot Sverige igjen i morgen, eller tidlig på onsdag. Jeg skal jo da kjøre Grisle Odin G.L på Bergsåker. Jeg pendler litt nå i starten, og veien bli litt til mens vi går. Men jeg kommer til å satse i Sverige fremover, og har også vært i kontakt med andre svenske trenere.

 

 Tom Erik Solberg er klar for å prøve seg som kusk i Sverige den kommende tiden (Foto: Eddo/Vinnerbongen)

 

Du kjører tre hester på Åbytravet i dag, hvordan vurderer du sjansene på forhånd?

Jeg skal kjøre 9. Like No Other i V4 avd 3 for trener Sigbjørn Kolnes. Jeg kjenner ikke veldig til hesten på forhånd. Men har jo sett hesten i noen løp, det ser litt spennende ut det oppsittet. Kan nok være en hest som er med i fremste halvdel av feltet, det blir kanskje litt hardt å gå helt til topps. Jeg gleder meg veldig til å kjøre 11. Jerry B.R i V5 avd 2. Fjerdespor i andre rekke var vel kanskje ikke det vi håpet på, men jeg tror det skal gå greit. Går starten greit, så tror vi skal være med der fremme. Jeg har jo hatt hesten i trening et år selv. Bo Westergaard trekker jo også frem også som en av de beste han har på stallen i 3 års kullet. Nei, det skal bli spennende og sitte bak Jerry B.R i løp sammenheng. 9. Nelson Lindy er også en fin tre åring som jeg kjenner godt. Hun var flink i debuten til andreplass, og er sikkert enda litt skarpere i dagens løp. Bør vel være en av dem som regnes med vinnersjanse i løpet.

Du var hos Øystein Tjomsland og kjørte mange hester i forrige uke, kan du avsløre noen nye stjerner fra stallen?

Det var utrolig gøy å være med en hel dag med Team Tjomsland. Jeg må si jeg er imponert av opplegget! Det er veldig profesjonelt. Jeg bet meg litt merke i 3 årige Tangen Bork. Det er en hest som Nils Munkhaugen eier. Det var en veldig fin hest. Det er klart at det å kjøre hurtig med Grisle Odin G.L var også en fin opplevelse. Man merker at det er en sjelden hest. Av de litt eldre hestene man kanskje ikke har hørt så mye om, så satt jeg bak 5 årige Stjerne Tore. Det var en kjekk hest.

Men disse treåringene dere kjørte, hvordan kjørte dere med dem?

Vi kjørte intervaller i banen med dem, ikke noen sånn voldsomme farter. Siste intervallet gikk 32 som fortest. Jeg kjørte også Nelson Anton som er tre år, han kjentes også ut som en fin hest.

Og til helgen er det Odd Herakles som skal i ilden på Åby. Du kjente vel på han i helgen?

Jepp, jeg kjørte banejobb med Odd Herkales på lørdag. Jeg kan si at han er klar. Han kjentes veldig fin ut. Jeg gleder meg til lørdag.