22.04.2020 12:29

Oleg drømmer om Elitloppet

I kveld en av de aller mest spennende hestene vi har her til lands til start på Solvalla, det er snakk om verdensrekordholderen, Ferrari B.R. Vi har tatt en prat med trener Per Oleg Midtfjeld. Hvor godt fornøyd var han med å se hesten tilbake for 14 dager siden? Hvordan har hesten sett ut etter løpet? Hva tror han om kveldens løp? Blir det helstengt hodelag i kveldens løp? Vi stilte også spørsmålet "Om Ferrari B.R har tatt ytterligere steg i kveldens løp, og Anders Malmrot kommer med en rosa billett etter løpet, hva svarer Midtfjeld da?

Hvor godt var det å se han tilbake sist på Solvalla sist?

Han var jo veldig bra, og det var godt å se han tilbake.  Det virker som hesten har gått frem med løp i kroppen. Jeg må si det var en enorm tilfredsstillende å se han tilbake. Det har jo vært utrolig mye problemer med hesten etter 4 års sesongen. Så det å se han tilbake i fin stil, og full fart til mål, føltes veldig godt. Jeg trodde hesten kom til å gjøre et fint løp, men jeg hadde ærlig ikke trodd han var så skarp første gangen ut etter lang pause.  Jeg snakket med kusk Torbjørn Jansson etter løpet, han var naturlig svært fornøyd med hesten.

Hva tror du om kveldens løp?

Hesten står jo veldig riktig til i dag, sist stod vi i spor 8, i dag rykker vi inn til spor 3. Men det er raske hester i feltet, og jeg tror ikke man henter en lengde på 1.  Evaluate fra stallen til Stefan Melander, den er nemlig veldig rask! Jeg tror uansett Ferrarien kommer til å gjøre en fin prestasjon i dag, og normalt er han gått frem med løp i kroppen.

Mange lurer på hvordan hodelag hesten kommer ut med, hva kan du fortelle?

Endelig valg blir tatt etter oppvarming, men det ligger vel litt i kortene at vi må prøve litt i dag. Sjansen er stor for at det blir helstengt hodelag. Men dette avgjør vi ikke før etter oppvarmingen.

 

 Sitter det helstengte hodelaget på i kveld? "Det ligger vel litt i kortene at vi må prøve litt i kveld, men avgjørelse om dette blir tatt etter oppvarming" sier Per Oleg Midtfjeld (Foto:Eirik Stenhaug/NR)

 

Hvordan har treningen gjennom vinteren forløpt seg for hesten?

Det som er annerledes i år er at jeg har fått litt mer tid. Jeg har kjørt flere vasse jobb med han kontra tidligere årsdebuter. Vi hadde jo tenkt å starte på Färjestad for en måned siden, men som følge av Korona krisen, ble det ikke noen tur dit. Han fikk derfor en fire-fem jobb mer enn det vi normalt hadde gitt han i forkant av løpene. Men jeg kjente i intervallene han gikk på fredag, at han høyest sannsynlig kommer til å være enda bedre i kveldens løp. Han virker nemlig til å ha gått frem med løp i kroppen.

Hvordan virker helsa til hesten for dagen?

Han virker fin. Hesten har hatt full helsesjekk i etterkant av løpet sist, og det var ikke noe å sette fingeren på. Så før kveldens løp, virker hesten på topp helsemessig.

Om Ferrari B.R har tatt ytterligere steg i kveldens løp, og Anders Malmrot kommer med en rosa billett etter løpet, hva sier Midtfjeld da?

Eh, vi må se løpet i dag. Men hesten er jo blitt 7 år nå. Om hesten går ytterligere frem i kveld, og helsa er fin etter løpet. Så høres det jo veldig interessant ut.

Du har jo vunnet elitloppet selv før, så det hadde vel ikke vært deg imot?

Det er helt sikkert! Det er klart at løpet er interessant om hesten skulle bli invitert. Det jo litt spesielt i år. Det kommer vel ikke så mange franskmenn eller amerikanere til løpet.

Du sender også ut Euklid A.T og Golden Vici fra stallen. Hvordan vurderer du vinnersjansene her?

Begge møter gode hester i kveldens løp. Jeg vil være fornøyd med om de er med blant de 3-4 fremste i sine løp.

Hvor høy er pulsen til Per Oleg Midtfjeld når Ferrari B.R. skal i aksjon i kveldens løp?

Jeg kan love deg den er høy! Det er noe helt annet å sitte i sofaen kontra å kjøre selv.

 Smiler Per Oleg Midtfjeld like lurt som her etter kveldens løp? (Foto:Eirik Stenhaug/NR)

Vi ønsker Ferrari B.R, eiere, trener, kusk, oppdrettere masse lykke til i kveldens løp. Hele trav Norge heier på dere!