09.02.2021 09:56

Vemund Madsen Drolsum forteller om fremtidsplanene

Det er super jackpot med Bjerkebanen i kveld med 1 million ekstra i syverpotten. Vemund Madsen Drolsum er kommet inn som et friskt pust i norsk travsport de siste årene. I fjor hadde han et fremragende år i sulkysetet med ca 550 000 kr innkjørt på 45 kjørte løp. Nå varsler 98-modellen at han vil kjøre mer travløp og satse fremover. Hvorfor det? Og hva tror han om sjansene bak hestene han kjører i kveld? Hvem er landets beste kusk? Hvem er det beste objektet i V75 på Bjerke i kveld? Han kommer også med klare meninger om løpsutskriving i denne artikkelen. Les mer om Vemund her:

 

Vi leste du ønsket å kjøre mer løp Vemund, hvorfor det?

Jeg har stor interesse av å kjøre løp, samt trene hester. Jeg synes det er utrolig spennende å analysere travløp. Det hele dreier seg om å finne den beste muligheten for en god plassering. Så når hesten har fått tildelt spor. Er det min oppgave å lese meg opp på konkurrentene, da skal man finne deres styrker og svakheter. Jeg har lyst til å utvikle meg. Så langt har jeg kjørt veldig offensivt i løpene. Nå fremover vil jeg nok fokusere på å kjøre mer sparsomt. Min oppgave blir da å finne ut hvor lukene/åpningene kan komme underveis i løpene, slik at jeg ikke må ut i tredjespor hver gang.

Hvor fornøyd var du med fjoråret i sulkyen?

Jeg var veldig fornøyd, og økte i innkjørte penger. Jeg kjørte inn ca. 550 000 kr i 2020, noe som var en økning på 200000 kr fra 2019. Jeg kjørte jo mer eller mindre bare egne hester. Grunnen til det er at det finnes jo omtrent ikke rekruttløp. Om man skal få kjøre som ung nå, så må man være stallmann, i og med løpene for de unge er låst for denne yrkesgruppen. Før hadde man jo minst et rekruttløp i måneden på Bjerke, det var stor stas. Jeg synes stallmannsløpene burde åpnes opp for rekruttkusker. Jeg tror dette er med å øke interessen og rekruteringen. Om man ser på stallmansløpet som går på Bjerke i kveld, er det stort sett meldt på 4-5 forskjellige kusker. Det forteller vel at det er et behov for å ha flere mulige kusker å melde på. Og det finnes da en del dyktige kusker som ikke kjører på stallmannslisens? Jeg tror det bedre rekruttering å åpne løpene opp for rekruttkusker også.

Hvem mener du er Norges best kusk?

Jeg vil ikke trekke frem noen. Vi har ulike kusker som er gode på ulike ting. Noen er veldig offensive, andre kjører mer sparsomt. Nå om vinteren blir også feltene små. Skal man vinne fra utvendig leder posisjon da, må man ha en overlegen hest. Nei jeg vil ikke utrope noen til landets beste kusk, men vi har et bra snitt blant kuskene.

Hvor mye er du involvert i hest i det daglige, utenom når du kjører løp?

Jeg følger jo veldig mye med på travløp. Utover dette er jeg jo med litt og kjører hestene hjemme. Ellers så er jeg med to dager i uken på stall Bullern/Malmin, mandag og fredag. Det er gøy å være med å trene hest. Jeg får iallfall kjørt en 8-10 treningsjobb i løpet av ei uke og får kjørt gode hester. Jeg lærer også mye av dette.

 

Vemund Madsen er stadig med engasjert i stallen til Bullern/Malmin. Her ser dere dere den ferske gulldivisjonsvinneren Alpha Scarlett R.R sammen med Kristian Malmin (Foto Eirik Stenhaug/NR)

 

Hvordan står det til med Kinge Svarten og Cry Wolf?

Kinge Svarten trener veldig bra om dagen. Han fikk pause i slutten av november. Han hadde en kanonsesong med «raske penger».  Jeg vil tippe han kommer ut i midten av mars måned. Slik det kjennes ut i styrke og fart, så blir dette en god sesong. Det vil ikke forbause meg om han etablerer seg i eliten etter hvert.

Cry Wolf har hatt mye problemer etter vi trakk noen tenner på han. Han fikk et såkalt «head shaking syndrom». Det har ikke vært lett å finne ut av han. Nå går han på utgang, noe som har hjulpet han mye. Jeg kjørte med han senest i går, og vi har trent han noen uker nå. Det er ingen hester jeg sitter som har så mye trøkk som han. Om han kommer tilbake i banen, så tror jeg vi har en del artig i vente med han.

Ellers noe nytt på stallen?

Ja, vi har en 4 åring som heter Calmass. Han er etter Muscle Mass og har samme mor som Calina. Han har ikke startet siden kvalifisering til kriteriet. Vi kjøpte han fra stall Hamre etter han fikk en gaffelbåndskade. Det er en hest med veldig utstråling, det virker til å bo en del i han. Jeg vil tippe han kommer ut i prøveløp i løpet av mars måned. Jeg gleder meg til det. Jeg tror det er en hest om har mye å hente.

I kveld kjører du Quite Cool Classic og Sparkling Credit, hva tror du om sjansene?

Sparkling Credit har vært veldig god. Hun plukker jo premier, så hun kan ikke være med i lunsjløp på grunn av for mye poeng. Jeg mener denne løpsutskrivingen er feil. I disse løpene hun skal gå i kveld er hun normalt nok ikke god nok til å vinne. Målet er et snilt løp og 3 plass er som en seier.

Når det gjelder Quite Cool Classic så er dette ei god hoppe. Jeg kjørte intervaller med henne forrige uke og hun kjentes fin ut. Er behandlet etter siste start og kommer ut etter pause. Jeg tror hun ender på trippelen, hun er lynrask fra start. Quite Cool Classic er også best om vinteren. Skal jeg sjokk vinne med en hest i kveld, så er det nok Quite Cool Classic.

Har du sett deg ut noen objekter til Bjerke i kveld?

Når jeg kjører løp, så ser jeg bare på de løpene jeg kjører selv. Jeg har iallfall sett meg ut et spennende objekt. 8. Golden Vici i V75-1. Om kusk Per Oleg Midtfjeld havner rett på det, og bruker denne litt. Så tror jeg han kan utfordre stor favoritten, Canali. Golden Vici er steingod, og jeg tror det er en bedre hest enn Canali. Faren er vel at Canali dundrer avgårde. Men han har vist at han kan bli litt snill til slutt. Canali skal være favoritt, men på prosentene så synes jeg Golden Vici er et spennende spill i løpet. Bremser Canali sist 50-100  meter og Golden Vici er på skuddhold, så ser jeg ikke bort for at han kan ta ned Canali.

 

Her ser dere Vemund sammen med Kinge Svarten "Jeg tror Kinge Svarten får en kjempesesong i år, målet på lengre sikt er å få hesten opp i eliten" sier Madsen Drolsum om hesten hans far Aasmund trener.

 

Glem ikke å levere spill til Bjerke i kveld. Vi jobber intenst med menyen denne formiddagen. Våre V75 spill til kvelden finner dere her:

https://eksperten.rikstoto.no/S%C3%B8k/Spill#product=V75&agent=00741&sortby=date